Home / Sanatate / UMFST Târgu Mureș, servicii de medicină dentară decontate de CAS

UMFST Târgu Mureș, servicii de medicină dentară decontate de CAS

Ambulatoriul de specialitate medicină dentară din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș a devenit, oficial, furnizor de servicii medicale stomatologice, prin intrarea în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), a anunțat marți, 31 august, Biroul de presă al UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Servicii și pacienți eligibili

Potrivit sursei citate, procedurile stomatologice efectuate în cadrul ambulatoriului de specialitate medicină dentară care funcționează în cadrul Facultății de Medicină Dentară, cu sediul în campusul principal al Universității (strada Gheorghe Marinescu nr. 38) ”sunt decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate, în limita unui plafon lunar maximal”, iar procedurile terapeutice decontate de către CAS alcătuiesc „pachetul de servicii medicale de bază pentru medicina dentară” care este publicat pe pagina web cnas.ro/pachete-servicii-medicale/.

În ceea ce privește pacienții eligibili să beneficieze de servicii stomatologice decontate de către CAS, aceștia sunt: copii si tineri cu vârsta de până la 18 ani: beneficiază de decontarea integrală a tratamentelor cuprinse în „pachetul de servicii medicale de bază” pentru medicina dentară, pacienți cu vârsta peste 18 ani – beneficiază de decontarea integrală de către CAS a tratamentelor de urgență, iar restul tratamentelor cuprinse în „pachetul de servicii medicale de bază” sunt decontate în proportie de 60% de către CAS și persoane care beneficiază de legi speciale: au toate procedurile cuprinse în „pachetul de servicii medicale de bază” decontate integral de către CAS.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cifrele COVID-19 de astăzi, îngrijorătoare

Un număr de 6.333 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate …