Autobuze electrice pentru Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2893 Vizualizări

Autobuze electrice pentru Târgu Mureș

Municipiul Târgu Mureș va beneficia de 32 de autobuze Solaris Urbino Electric cu lungimea de circa 12 metri destinate transportului public urban de călători, operabile în condiții de deal, 10 de staţii de încărcare rapidă și 32 de staţii de încărcare lentă. Achiziția va avea o valoare totală de 81,9 de milioane de lei, plus TVA, și va fi asigurată din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Potrivit unui anunț publicat luni, 30 august, pe portalul www.licitatiapublica.ro, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a atribuit șapte contracte care au o valoare cumulată de 334.727.620 de lei, fără TVA, pentru achiziționarea a 131 de autobuze electrice cu lungimea de circa 12 metri destinate transportului public urban de călători, operabile în condiții de deal, 39 de staţii de încărcare rapidă și 131 de staţii de încărcare lentă.

Șase loturi au fost încredințate companiei Solaris Bus & Coach din Polonia (care va livra, pentru suma de 312.993.200 de lei, fără TVA,  cantitatea de 123 de autobuze, 36 de stații de încărcare rapidă și 123 de stații de încărcare lentă pentru municipiile Iași, Sibiu, Sighetu Marmației, Suceava, Târgu Mureș și Pitești), în timp ce un contract a fost câștigat de societatea Anadolu Automobil Rom SRL Ciolpani (care va livra, pentru suma de 21.734.420 de lei, fără TVA, cantitatea de 8 autobuze, 3 stații de încărcare rapidă și 8 stații de încărcare lentă pentru municipiul Slatina).

Detalii despre achiziție

Cele 32 de autobuze electrice sunt primele vehicule de transport public livrate de producătorul european în municipiul Târgu Mureş. Autobuzele electrice Solaris Urbino 12 sunt dotate cu motoare electrice de 160 KW, fiecare vehicul comandat are 12 metri lungime, 2,55 metri lăţime, înălţime de 3,48 metri şi poate transporta maxim la 82 de pasageri, dintre care 30 de persoane aşezate. Termenul de livrare a vehiculelor este de maximum 22 de luni.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE