Home / Administratie / Autobuze electrice pentru Târgu Mureș

Autobuze electrice pentru Târgu Mureș

Municipiul Târgu Mureș va beneficia de 32 de autobuze Solaris Urbino Electric cu lungimea de circa 12 metri destinate transportului public urban de călători, operabile în condiții de deal, 10 de staţii de încărcare rapidă și 32 de staţii de încărcare lentă. Achiziția va avea o valoare totală de 81,9 de milioane de lei, plus TVA, și va fi asigurată din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Potrivit unui anunț publicat luni, 30 august, pe portalul www.licitatiapublica.ro, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a atribuit șapte contracte care au o valoare cumulată de 334.727.620 de lei, fără TVA, pentru achiziționarea a 131 de autobuze electrice cu lungimea de circa 12 metri destinate transportului public urban de călători, operabile în condiții de deal, 39 de staţii de încărcare rapidă și 131 de staţii de încărcare lentă.

Șase loturi au fost încredințate companiei Solaris Bus & Coach din Polonia (care va livra, pentru suma de 312.993.200 de lei, fără TVA,  cantitatea de 123 de autobuze, 36 de stații de încărcare rapidă și 123 de stații de încărcare lentă pentru municipiile Iași, Sibiu, Sighetu Marmației, Suceava, Târgu Mureș și Pitești), în timp ce un contract a fost câștigat de societatea Anadolu Automobil Rom SRL Ciolpani (care va livra, pentru suma de 21.734.420 de lei, fără TVA, cantitatea de 8 autobuze, 3 stații de încărcare rapidă și 8 stații de încărcare lentă pentru municipiul Slatina).

Detalii despre achiziție

Cele 32 de autobuze electrice sunt primele vehicule de transport public livrate de producătorul european în municipiul Târgu Mureş. Autobuzele electrice Solaris Urbino 12 sunt dotate cu motoare electrice de 160 KW, fiecare vehicul comandat are 12 metri lungime, 2,55 metri lăţime, înălţime de 3,48 metri şi poate transporta maxim la 82 de pasageri, dintre care 30 de persoane aşezate. Termenul de livrare a vehiculelor este de maximum 22 de luni.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Superman și kriptonita politică. Cinci motive pentru care alegerile PNL sunt o lecție pentru toate partidele

Alegerile interne din PNL au divizat intern partidul, au aruncat guvernul într-o criză politică rar …