Home / Administratie / Cursuri pentru șoferii MAI, pe circuitul ”Transilvania Motor Ring”

Cursuri pentru șoferii MAI, pe circuitul ”Transilvania Motor Ring”

Distribuie

Aleșii județeni au aprobat joi, 26 august, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, utilizarea gratuită de către Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Unitatea Militară 0700, a unor spații din imobilul „Complex Auto pentru Sporturi cu Motor – Transilvania Motor Ring”, situat în localitatea Cerghid, pentru desfășurarea unor exerciții de pregătire teoretică și practică a conducătorilor autospecialelor de serviciu din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

De la conducere ofensivă, la șofat defensiv

Potrivit informațiilor furnizate de președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, Ministerul Afacerilor Interne, Unitatea Militară 0700, a solicitat Consiliului Județean Mureș, în luna august 2021, punerea la dispoziție cu titlu gratuit a sălii de conferință pentru efectuarea pregătirii teoretice, precum și a platformei auto și a circuitului pentru efectuarea exercițiilor de pregătire practică cu autospecialele din dotare.

”Însușirea abilităților pentru conducere ofensivă, prin deplasarea în regim prioritar la intervenții de urgență și conducerea defensivă, prin pilotarea autospecialelor în condiții dificile de drum, în condiții de siguranță, însușirea dinamicii greutăților în viraje se pot realiza doar în spații special amenajate care să confere siguranța atât cursanților cat și instructorilor. De asemenea, acest tip de activități trebuie desfășurate în locuri care să nu afecteze sau să pună în pericol siguranța cetățenilor participanți la trafic. Necesitatea derulării acestui program de instruire, derivă din nevoia gestionării intervențiilor în situaţii de urgenţă în condiții dificile de drum și condiții meteo nefavorabile cât și cele preventive în vederea gestionării judicioase a riscurilor existente la nivelul țării”, a precizat președintele Consiliului Județean Mureș.

Conform Raportului de specialitate privind asigurarea cadrului necesar în vederea desfășurării exercițiilor de pregătire teoretică și practică a conducătorilor autospecialelor de serviciu din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cursul respectiv are urmăaoarele obiective: instruirea pentru conducerea ofensivă și defensivă în condiții dificile de drum, respectiv condiții meteo nefavorabile, însușirea abilităților de conducere stradală în condiții de siguranță, însușirea abilităților de frânare în condiții de siguranță, dinamica greutăților în viraje și executarea de manevre de redresare a autospecialelor.

Cursul se va desfășura în sala de conferințe, pe pista circuitului ”Transilvania Motor Ring”, respectiv pe platforma auto din spatele boxelor după următorul program: 12 – 13 septembrie – între orele 8.00 – 16.00, 21 – 22 septembrie – între orele 8.00 – 16.00 și 5 – 6 octombrie – între orele 8.00 – 16.00.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.