Home / Business / Evoluția șomajului în județul Mureș

Evoluția șomajului în județul Mureș

La sfârșitul lunii iulie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș erau înregistrați 6.237 de șomeri, din care 2.945 de femei, iar rata șomajului era de 2,65%, a anunțat conducerea instituției, prin intermediul unui comunicat de presă.

”Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 2,60%, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,05 puncte procentuale. Din totalul de 6.237 de persoane înregistrate în evidențele AJOFM Mureș, 1.609 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 4.628 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 4.452 de șomeri provin din mediul rural și 1.785  sunt din mediul urban”, a transmis conducerea AJOFM Mureș.

Potrivit aceleiași surse, șomerii cu studii primare au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Mureș (46,50%), urmat de cei cu studii gimnaziale (21,92%), studii profesionale 11,70%, studii liceale 15,07%, studii superioare 3,98% din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu școli postliceale sunt în pondere de 0,83%.

Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Mureș sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Mureș, www.anofm.ro.

Sandu TUDOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Liberalul Ciprian Dobre, viitor ministru? Răspunsul premierului Cîțu

Premierul României, Florin Cîțu, și-a prezentat vineri, 17 septembrie, la Târgu Mureș, în cadrul unei …