Home / Cultură / Expoziție specială la Galeria Art Nouveau

Expoziție specială la Galeria Art Nouveau

Muzeul Județean Mureș organizează vineri, 3 septembrie, de la ora 17.00, în limba română și de la ora 18.00, în limba maghiară, un tur ghidat al expoziției lui Szász Sándor, „Sisteme şi Păduri-nor”. Turul va avea loc în incinta spațiului expozițional al Uniunii Artiștilor Plastici situat la parterul Palatului Culturii (Galeria Art Nouveau), strada Enescu nr. 2 din Târgu Mureș, și va fi realizat de către curatoarea expoziției, Ungvári-Zrínyi Kata.

”Curatorul își propune să ne răspundă mai multor întrebări legate de ceea ce înseamnă sistemul, ordinea sau violența, în raport cu lucrările lui Szász Sándor. Când este natura „dezordonată”? Și ce se întâmplă dacă efectuăm violență pe planetă prin ordonările noastre arbitrare? Când devine un sistem al societății violent și care este punctul la care haosul trebuie remediat? În expoziția lui Szász Sándor, alienarea oferă perspective în care se conturează Celălalt. Dar ce reprezintă de fapt conceptul de Celălalt ce apare în tablourile, montajele şi instalațiile din expoziție?”, au transmis reprezentanții Muzeului Județului Mureș.
Sándor Szász s-a născut la Târgu Mureș și locuiește în prezent la
Budapesta. „Sisteme și Păduri-Nor” este prima sa expoziție personală la Târgu Mureș. Lucrările sale se găsesc în colecții internaționale din mai multe țări, de la Statele Unite până în China. Opera sa este
reprezentată de: Mobius Gallery – București, Kálmán Makláry Fine Arts – Budapesta, Nevan Contempo – Praga, NB Galery – Viborg, The Concept Space – Londra.

Intrarea este liberă.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Spectacol dedicat Zilei Limbii Române, la Târgu Mureș

Asociația Culturală Doruri Mureșene și Consiliul Județean Mureș organizează joi, 23 septembrie, de la ora …