Home / Administratie / SCRISOARE DESCHISĂ. Cornel Brișcaru, apărat de sindicaliștii din Mureș

SCRISOARE DESCHISĂ. Cornel Brișcaru, apărat de sindicaliștii din Mureș

Distribuie

Conducerea Uniunii Județene a Sindicatelor Libere Mureș – Filiala CNSLR Frăția, a transmis marți, 31 august, o scrisoare deschisă către premierul României, Florin Vasile Cîțu, Anca Dragu – președintele Senatului României și Ludovic Orban – președintele Camerei Deputaților, document în care se exprimă ”revolta publică” față de ”presiunile și atacurile” la care este supus Cornel Brișcaru, liderul Sindicatului Mureșul din Apele Române.

Redăm, în rândurile de mai jos, conținutul integral al documentului asumat de Călin Orlando Cociș, președintele CNSLR Frăția Mureș:

”Biroul Operativ al CNSLR-Frația Mureş, luând act de presiunile şi atacurile la care în această perioadă este supus Sindicatul Mureșul din Apele Române şi preşedintele acestuia Cornel Brișcaru, îşi manifestă revolta publică faţă de conducerea Administraţiei Naţională Apele Romane, reprezentată vremelnic prin Laszlo Barabas director general.

Ca organizaţie sindicală în teritoriu a celei mai mari Confederaţii sindicale din România, ne exprimăm îngrijorarea şi protestăm împotriva celor care tratează organizaţiile sindicale de baza de pe poziţii de forţă, ignorând principiile de bază ale democraţiei de respectare a drepturilor şi libertăţilor lucrătorilor şi ale organizaţiilor acestora.

Inconştienţi fiind de vremelnicia lor în anumite funcţii şi de responsabilităţile pe care le au aceşti pseudo manageri dar conştienţi fiind, că asupra lor nu se răsfrânge niciodată răspunderea juridică şi patrimonială pentru proastă gestionare a resurselor ce le sunt încredinţate, îşi permit să le folosească/irosească după bunul plac.

Interesele de partid şi de grup clientelar sunt mai presus decât resursa umană fără de care nicio instituţie nu poate să funcţioneze.

CNSLR-Frația Mureş, opinia publică dar şi instituţiile abilitate ale statutului sunt la curent cu ilegalităţile şi risipa banului public, prin angajările/promovările ilegale în această esenţială instituţie a Statului.

Sindicatul Mureșul din Apele Române, prin reprezentaţii legal aleşi au semnalat toate deficientele şi/sau ilegalităţile din ANAR şi au utilizat pârghiile legale pentru a determina corectarea acestora, însă aşa cum este prost încetăţenit în politica românească, cei care sunt obligaţi să respecte legea îşi permit să o ignore şi să-i înlăture pe cei care reclamă.

Pentru cei care în dispreţ faţă de lege şi faţă de lucrători şi organizaţiile acestora, sunt numiţi şi menţinuţi în funcţii de mare responsabilitate, noi CNSLR-Frația Mureş, nu avem nici stimă nici respect ci doar speranţa că vor plăti pentru faptele lor.”

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.