Cseke Attila se ține de cuvânt. 38 de milioane de lei pentru finalizarea patinoarului acoperit Administratie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 1013 Vizualizări

Cseke Attila se ține de cuvânt. 38 de milioane de lei pentru finalizarea patinoarului acoperit

Prezent la Târgu Mureș la finalul lunii iulie la inaugurarea bazinului olimpic de înot și întrebat despre situația patinoarului artificial acoperit din Parcul Municipal, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila a anunțat că va continua această investiție, al cărei beneficiar este CS Mureșul.

“Am văzut data trecută și stadiul în care se află patinoarul artificial acoperit din Târgu Mureș și pot să vă spun, fără a anunța un termen limită că, în câteva săptămâni, soluția de aprobare a acestei investiții va fi valabilă și vom demara și acolo achiziția publică pentru a finaliza și acea construcție atât de mult așteptată de târgumureșeni”, a spus Cseke.

Nu prea am crezut alți miniștri când au vorbit de finalizarea acestui obiectiv de investiții, dar, din nu știu ce motiv, ministrului Cseke i-am acordat mai mult credit.

Și, iată, încă o minune care se întâmplă, scriu minune pentru că tot dialogam pe o rețea de socializare cu un alt coleg de breaslă despre minunile administrative.

Astăzi, Biroul de Presă al UDMR a anunțat, într-un comunicat, că: “situația juridică a terenului patinoarului din Târgu-Mureș a fost clarificată, la propunerea UDMR Guvernul a adoptat o decizie în acest sens, care a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial. În urma acestei decizii, Ministerul Dezvoltării a aprobat astăzi finanțarea, de 38 de milioane de lei, a construcției patinoarului”.

Potrivit comunicatului, Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a declarat: “patinoarul va beneficia de intervenții asupra structurii, revizuirea și completarea tâmplăriei, finalizarea placajelor și pardoselilor, a gradenelor, stației de pompare și a rezervorului PSI. Vor fi remediate lucrările executate dar degradate în timp, vor fi efectuate lucrări de vopsitorie, lucrări de reparații la pardoseala din covor și modificate compartimentările în vederea omologării.

Patinoarul va avea 60×30 m, și va fi dotat cu șase vestiare, sală de forță și un teren pe care se vor putea practica sporturi multiple. Clădirea va fi dotată cu o sală de conferințe și o sală de recuperare și control antidoping. Gradenele vor putea găzdui 2.000 de spectatori, și în complexul sportiv se vor putea organiza antrenamente și competiții sportive internaționale pentru juniori și seniori, în hochei, patinaj artistic și de viteză”.

După 13 ani… se întâmplă

Povestea patinoarului târgumureșean artificial am asemănat-o la un moment dat cu un serial de tip soap opera, atât ca durată, cât și ca dramatism al episoadelor.

De prin 2008 tot povestim de un patinoar artificial acoperit la Tîrgu Mureș și iacă suntem în 2021, iar serialul pare, în sfârșit, că se apropie de sfârșit, după ce a consumat resurse financiare importante. Între timp am văzut copii ajungând majori de când e tot finalizat patinoarul. Între timp, unii copii s-au antrenat prin județele vecine și din iarna aceasta la noul patinoar înființat în Sângeorgiu de Mureș, aproape de Complexul de Agrement și Sport Mureșul, de către investitori privați.

În vara lui 2008 au început lucrările la patinoarul artificial acoperit, cu o valoare totală a proiectului care se cifra, la acel moment, la 6 milioane de euro, bani care urmau să fie investiţi în construcţia efectivă, grupuri sanitare, vestiare, un sistem de climatizare, instalaţii de iluminat moderne. Până la momentul 2019 au fost cheltuite în jur de 7,5 milioane de euro pentru construcția sa.

Revenind, în 2008, beneficiarul lucrării, Clubul Sportiv „Mureşul”, în baza proiectului executat de S.C. Proiect S.A., a contractat 3 firme pentru lucrări, respectiv S.C. Kesz S.R.L., S.C. Ecoterm Ardeal S.R.L. şi S.C. Izorep S.R.L. Autorizaţiile de construire şi organizare şantier au fost eliberate de către Primăria Tîrgu Mureş, în 29 mai, iar lucrările au fost demarate în iunie, cu termen de finalizare a construcţiei în decembrie 2008. Ceea ce nu s-a întâmplat, ba mai mult, șantierul a fost închis în 2009 și redeschis în anii următori pentru o scurtă perioadă, pentru ca astăzi să fie în conservare.

Ca să fie lucrurile și mai complicate, în 2010, Guvernul României a transmis gratuit Municipiului Tîrgu Mureș mai multe imobile din Parcul Municipal, inclusiv terenul de sub patinoar. Așa se face că obiectivul de investiții a rămas la Agenția Națională pentru Sport, respectiv Ministerul Tineretului și Sportului și în administrarea CS Mureșul, iar terenul municipiului. Și din această cauză, a situației juridice a terenurilor, investiția a fost blocată și a fost reparată parțial abia în 2013 și în ultimii doi ani.

De atunci, pe la patinoar au trecut ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Locuințelor, Borbély László, un alt ministru al Dezvoltării și Locuinței, Vasile Blaga, miniștrii Tineretului și Sportului Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Marius Dunca și mulți alții care au promis finalizarea lucrărilor fie din biroul de la București, fie la o descindere în târg. Și totuși, până acum nu s-a întâmplat minunea.

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE