Home / Invatamant / Înscrieri pentru admiterea de toamnă la UMFST

Înscrieri pentru admiterea de toamnă la UMFST

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș a început de miercuri, 1 septembrie, înscrierile pentru sesiunea de toamnă a admiterii la programele de studii de licență și masterat, pe locurile rămase disponibile. Înscrierea candidaţilor la admitere se va face exclusiv online, prin intermediul portalului de înscriere online admitere.umfst.ro accesibil 24 de ore din 24 de ore de pe pagina principală a site-ului universității: www.umfst.ro.
 
Programe de studii de licență

Potrivit Biroului de presă al UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, candidații la programele de studii de licență se pot înscrie online în perioada 1 septembrie 2021, orele 9.00 – 8 septembrie 2021, orele 12.00 pe locurile rămase disponibile pentru sesiunea de toamnă.
”Universitatea scoate la concurs locuri bugetare, finanțate de Ministerul Educației, locuri finanțate (F – locuri finanțate din bugetul universității, fără plata taxei de școlarizare) și locuri cu taxă, cu plata taxei de școlarizare. Proba scrisă pentru admiterea la programele de studii Medicină Generală, Medicină Dentară şi Farmacie va avea loc în data de 10 septembrie 2021. Candidații la programele de studii Medicină Generală, Medicină Dentară, pe locurile cu taxă în euro, vor susține un test de verificare a cunoștințelor de limbă engleză în data de 9 septembrie 2021, ora 11.00 – examen scris, la sediul Universității, cu rezultatul admis/respins. Vor fi scutiți de susținerea probei de limbă candidații care dețin un certificat de limba engleză (FCE, CPE, ECL, IELTS, TOEFL; nivel minim B2) echivalat în cadrul Compartimentului de Certificare Lingvistică a UMFST. Proba eliminatorie la programul de studii Pedagogia învățământului primar și preșcolar va fi susținută în data de 9 septembrie 2021, ora 9.00, Sala R 39, Corp Clădire R, str. Nicolae Iorga, nr. 1”, se arată în comunicat.

Conform aceleiași surse, criteriile de admitere sunt identice cu cele din sesiunea iulie 2021, iar toate informațiile specifice admiterii, de interes pentru candidați, incluzând oferta locurilor disponibile, pot fi accesate pe platforma adminfo.umfst.ro.
Pentru programul de studii Arhitectură, organizat în limba engleză, în sistem integrat de licență și master, înscrierile online vor avea loc în perioada 1 – 9 septembrie 2021, concomitent cu transmitere on-line a portofoliului de lucrări personale. 
”Candidații la programul de studii Arhitectură, în limba engleză, vor susține în data de 10 septembrie 2021 proba de competență lingvistică, pentru limba engleză, evaluată cu calificativ Admis/Respins, proba practică de concurs urmând a se desfășura în data de 13 septembrie 2021”, se precizează în comunicat.
 
Studii de masterat

În ceea ce privește programele de studii de masterat, înscrierile se desfășoară în perioada 1 – 10 septembrie 2021, excepție făcând programul de studii Cercetare științifică avansată medico-farmaceutică, înscrierile la acest program având loc în perioada 15 – 17 septembrie 2021.
Informațiile specifice admiterii la masterat pot fi consultate la următoarea adresă web: https://www.umfst.ro/masterat/admitere-2021.html .

Sandu TUDORLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Administrația Bazinală de Apă Mureș participă la „Let’s Do It, România!” 2021

INFORMARE DE PRESĂAdministrația Bazinală de Apă Mureș, prin Sistemele de Gospodărire a Apelor, participă la …