Home / Cultură / Jurnaliștii – vedetele Galei Presei Mureșene 2021

Jurnaliștii – vedetele Galei Presei Mureșene 2021

Distribuie

După mai bine de un deceniu, jurnaliștii mureșeni s-au reîntâlnit, deopotrivă cu reprezentanții instituțiilor publice și ai unor companii de prestigiu din județ la Gala Presei Mureșene 2021, precedată luni, 23 august, de conferința “Presa locală – 1990 – 2021. Evoluție și noile provocări”, iar marți, 24 august, de workshop-ul “Presa scrisă, online, radio și videojurnalism”.

Ne-am reunit peste 200 de persoane la Centrul de Evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureș pentru a-i celebra pe cei mai meritorii jurnaliști din județ, creatori de redacții, manageri de presă scrisă, online, TV online, radio sau TV. Gala Presei Mureșene 2021 este o inițiativă a Asociației Educaței pentru Europa, în parteneriat cu Primăria Târgu Mureș, și susținută de câteva zeci de parteneri pentru care libertatea de exprimare și libertatea presei reprezintă încă expresii cu rezonanță puternică ale unei comunități puternice, active și sănătoase.

Ne revine onoarea să le mulțumim următorilor parteneri: Primăria Târgu Mureș, CIS Gaz, DAFCOCHIM, Ansamblul Rezidențial Concept 9,  E.ON România, Lavandei Residence, Crama Liliac, Astor-Valpet, Compania Aquaserv, Azomureș, Hirschmann Automotive TM, Crama Sântu, Gombos Security, Romur, Centrul de Evenimente RAB, Azotrans, Maurer Residence, Schuster Ecosal, Nakita Prod Comimpex,  Clini-lab, Lecoimpex, Casa de Ajutor Reciproc Progresul CFR, Centru de sticlă – Primer Electro, Retacom, Primăria Sovata, Durkopp Adler România, Darina, Cofetăria Artizan, Premaco, Florăria Magnolia, Farel, Coralia On-line, Profireklam, Light Scream-Visual Arts, Editura Edu, MINDTHEGAP, Cabinet Medical Endoartroscopia, Centrul Medical Ultratest.

Realizatorul TV Titus Ilovan, prezentatorul Galei Presei Mureșene 2021

“Azi ne bucurăm împreună la Gală. Mulțumim jurnaliștilor că au venit la sărbătoarea profesiei noastre. Mulțumim, ziariștilor de azi și celor ce au ales, după ani de presă, alte nobile profesii ale comunicării, la stat și privat. Timp al socializării…, azi putem dezvălui o parte din viața celei de a patra puteri în stat. Presa. La un pahar de vin – împreună cu Dvs. – partenerii noștri din Cetate! Proiectul Gala Presei Mureșene 2021 este o inițiativă a Asociației Educație pentru Europa, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Mureș”, a dat glas prezentatorul evenimentului, jurnalistul City TV Titus Ilovan gândurilor noastre.

În prima parte a Galei Presei Mureșene, invitații s-au putut fotografia la spider-ul evenimentului, iar apoi să deguste o cafea și un ziar de colecție scris de premianții galei.

Violeta și Mircea Oltean, proprietarii Grupului MAVI

Diplome de excelență, flori și bani pentru 30 de jurnaliști

A urmat după ce au savurat aperitivul sofisticat pregătit de către bucătarii Centrului de Evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureș cel mai așteptat moment al Galei Presei Mureșene: premierea celor 30 de jurnaliști, a celor 14 comunicatori, majoritatea foști jurnaliști, și a jurnaliștilor care au făcut posibilă organizarea celor două evenimente care au precedat gala: conferința și workshop-ul.

Cei 30 de jurnaliști au fost distinși cu o diplomă de excelență realizată cu aceeași eleganță de echipa profesionistă a MINDTHEGAP – de altfel toate aceste diplome și premii tablouri poartă amprenta creatorilor de la MINDTHEGAP, un buchet de flori pregătit cu mult drag și migală de doamnele de la Florăria Magnolia și un premiu în bani.

Au fost distinși: Adrian Giurgea, owner Agenda de Mureș,

Kádár Zoltán, realizator emisiune sportivă Radio Târgu Mureș,

Ioan Husar, director Cuvântul liber,

Borbély Ernő, director Nepújság,

Cristian Teodorescu, director Punctul.ro,

Dorina Matiș, corespondent special Agerpres,

Natalia Lazăr, reporter TVR Târgu Mureș,

Fekete Hajnal, redactor șef, redacția în limba maghiară, TVR Târgu Mureș,

Szepessy Előd, redactor șef Erdély TV,

Alexandra Cotoi, redactor șef Ardeal TV,

Alex Toth, redactor șef Zi de Zi,

Titus Ilovan, redactor și realizator City TV – premiul i-a fost acordat de către colegul nostru Ionel Albu,

Ovidiu Ilisan, realizator emisiune M9 TV&corespondent Europa FM,

Bereczki Réka, corespondent PRO TV,

Sorin Tanțoș, corespondent Antena 1,

Ioan Borgovan – corespondent Radio Transilvania Luduș, Zi de Zi,

Valeriu Russu, reporter Radio Târgu Mureș,

Kakasi Mihály, realizator matinal Radio GaGa,

Crina Laszlo, Manager Marketing Radio Son Reghin, premiul i-a fost ridicat de către soț,

Ioana Popa, jurnalist Independentul Sighișorean,

Codruța Romanța, redactor șef Glasul Văilor,

Molnos Ferenc – redactor șef Mesagerul de Sovata și fondator al Televiziunii Sovidek,

Arina Toth – freelancer,

Răzvan Matei – DTP Transilvania Business,

Szucher Ervin, jurnalist Krónika, Alin Zaharie, redactor zi-de-zi.ro, Zilahi Imre, redactor șef MagMob, Mircea Barbu, owner Tirnaveni.ro, Silviu Danciu, jurnalist Radio Transilvania Luduș.

Cel de-al 30-lea premiu a fost acordat de către doamna Claudia Griech, Director General al E.ON Energie România.  

„Apreciem foarte mult tot ceea ce faceți zi de zi și știm că în spatele informațiilor pe care ni le aduceți, sub diferite forme, stă multă muncă, pasiune și profesionalism. Acum cuvântul de ordine este sustenabilitatea iar noi, la E.ON, ne concentrăm pe noua lume a energiei, mai verde și sustenabilă. De aceea mă bucur să acord premiul de Sustenabilitate – pentru promovarea proiectelor de energie verde, Ligiei Voro, de la Transilvania Business”, a spus Claudia Griech.

Aș mai dori să amintesc de cazurile medicale prezentate de jurnalista Natalia Lazăr – le puteți găsi dacă doriți să le sprijiniți pe pagina acesteia de Facebook.

Premii speciale pentru comunicare, politică și administrație

Prezentatorul Titus Ilovan a dat apoi citire premiilor speciale acordate în majoritate unor foști jurnaliști care au ales alte profesii, propriile afaceri sau să activeze în politică și administrație.

Au fost distinși cu Premiul Special – Excelență în comunicare următorii: Teodora Mîndru, purtător de cuvânt UMFST “George Emil Palade”, premiul i-a fost înmânat soțului,

Ovidiu Maior, purtător de cuvânt AZOMUREȘ,

Ioana Barbu, Specialist PR IRUM – MAVIPROD,

Adela Boțan, specialist comunicare E.ON Servicii,

Nicolae Tomuletiu, purtător de cuvânt Compania Aquaserv,

Iulia Todoran, PR – comunicare DAW Bența și Ștefan Ormenișan, cofondator MINDTHEGAP.

Premiul Special – Excelență în politică le-a fost acordat lui Radu Bălaș, consilier local, fondator POL,

Marius Libeg, coordonator al cabinetului primarului, Primăria Municipiului Târgu Mureș,

Damian Samoilă, purtător de cuvânt Instituția Prefectului jud. Mureș,

și lui Dragoș Bardoși, consilier județean PSD.

Pentru Excelență în Administrație au fost distinși cu un premiu special: Sofalvi Szabolcs, primar comuna Sângeorgiu de Mureș, reprezentat la eveniment,

Dumitru Vasile Dan, primar comuna Ibănești, reprezentat la eveniment,

și Bodó Előd Barna, primar comuna Pănet.

Premii speciale pentru jurnaliștii de la conferință și workshop

Pentru modul în care au dezbătut trecutul și prezentul mass-media mureșene și au făcut proiecții de viitor, șase jurnaliști au fost recompensați cu Premiul Special – Artist al cuvântului, un buchet de flori și o sumă de bani. Aceștia sunt:

Luminița Avram, realizator emisiune, Radio Târgu Mureș,

Lucian Săcălean, director M9 TV,

Vajda György, redactor Nepújság,

Ovidiu Ilisan, corespondent Europa FM, realizator emisiune M9TV, Dorina Matiș, corespondent special Agerpres, și Cristian Teodorescu, director Punctul.ro.

Nu au fost uitați nici jurnaliștii care au interacționat cu peste 30 de persoane – purtători de cuvânt din instituții publice sau companii private, elevi și alte persoane interesate de relaționarea cu mass-meida în workshop-ul “Presa scrisă, online, radio și videojurnalism”.

Cei șapte care au fost distinși cu Premiul Special-Trainer pentru viitor sunt: Karácsony Zsigmond, redactor șef Nepújság,

Simona Boanta, redactor TVR Târgu Mureș,

Farczadi Attila, Managing Editor, Radio GaGa, Adrian Giurgea, owner Agenda de Mureș,

Cătălin Vischi, owner msnews.ro,

Valentin Covaciu, scriitor, designer, tehnoredactor, și subsemnata.

După acest moment, Florin Marcel Șandor, director de marketing și publicitate al proiectului, și Marius Daniel Morar, managerul proiectului au fost invitați pe scenă.

Colegul nostru Florin Marcel Șandor a subliniat importanța sărbătoririi mass-media și premierii jurnaliștilor cu mai mult de o diplomă și o floare și le-a mulțumit partenerilor, pe care i-am amintit la început.

A urmat cina cu finețuri, iar mai târziu am degustat din tortul aniversar oferit de Cofetăria Artizan, una dintre cele mai bune din județ.

În cadrul Galei, cei prezenți au putut admira o expoziție de ziare și reviste din perioada interbelică, din arhiva personală a jurnalistei și autoarei Angela Precup Măgherușan.

De asemenea, spre finalul evenimentului, după ora 21, o proiecție 3D, asigurată de Light Scream-Visual Arts, având ca temă, ce altceva decât mass-media.

Cei care au dorit să plece acasă cu o fotografie amuzantă s-au putut poza la photo-booth-ul asigurat de firma Best Events Transilvania.

Mulțumiri și micii echipe din spatele acestui proiect. Cu voia dvs., îi amintesc pe toți aici: Gabriela Belean, Bakó Eszter, Raluca Rogoz, Emo Veres, Ionel Albu, Paul Avramescu, Răzvan Matei, Marius Daniel Morar, Florin Marcel Sandor, Ioan Sandor, Alex Toth, Dorel Vidican și Aurelian Grama.

În încheiere, sper că am arătat că existăm și că în următorii ani vom arăta și mai apăsat că existăm.

Ligia VORO

Sursa foto: Paul VASIU

Sidonia și Aurelian Grama – co-fondatorii Asociației Educație pentru Europa


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Workshop-uri în domeniul Neuropatologiilor și Neuroștiinței, la UMFST

Distribuie Echipa Brain UMFST a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.