Mureșean rănit grav de un urs! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2553 Vizualizări

Mureșean rănit grav de un urs!

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din localitatea Moșuni a fost atacat de un urs luni seara, în extravilanul dintre Șardu Nirajului și Moșuni (Miercurea Nirajului), săteanul alegându-se în urma incidentului cu răni grave la cap.

Primarul orașului Miercurea Nirajului, Tóth Sándor, a precizat, citând date statistice ale unei asociații locale de vânătoare, că în ultimii 15 ani numărul urșilor din zonă a crescut de la șapte la peste 40.

”Starea lui este stabilă, dar are nevoie de o intervenție chirurgicală. Zona respectivă este considerată cu risc ridicat în ceea ce privește populația de urși. Potrivit asociației de vânătoare, șapte urși trăiau pe acest teren de 7.000 de hectare în urmă cu 15 ani, dar acum sunt peste 40. Potrivit oamenilor care locuiesc acolo, urșii vin tot mai des și în zonele intravilane locuite”, a precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, edilul șef al orașului Miercurea Nirajului.

Totodată, Tóth Sándor a arătat că Primăria orașului Miercurea Nirajului ia măsurile necesare, ”dar nu putem acționa în conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 81 adoptată recent, deoarece actul normativ se aplică numai cazurilor din zonele intravilane, iar în cazul atacurilor din extravilan, ca și în situația actuală, Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 81 nu se aplică.”

”Nu mai putem aștepta, nu mai putem lăsa ca urșii să mai facă victime. Din acest motiv, Primăria orașului Miercurea Nirajului a trimis o cerere la Ministerul Mediului prin care solicită aprobare pentru împușcarea ursului atacator”, a mai transmis Tóth Sándor.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE