Home / Administratie / Statut pentru comuna Tăureni

Statut pentru comuna Tăureni

Autoritățile locale din comuna Tăureni au lansat, la începutul lunii august 2021, procedura de dezbatere publică privind aprobarea de către Consiliul Local Tăureni a Statutului Comunei Tăureni, document care conține informații cu privire la reședința și însemnele specifice ale comunei, întinderea și delimitarea teritorială, localitățile componente, prima atestare documentară, evoluția istorică, date statistice privind componența și structura populației, date despre principalele instituții dar și despre activitatea economică, serviciile publice existente și bunurile din patrimoniul comunei.

”Ținând cont de Ordinul 25 din 2021 pentru aprobarea modelului orientativ al Statutului unității administrativ-teritoriale, precum și a modelului orientativ al regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Local și a articolului 104 din Ordonanța de Urgență a Guvernului 57 din 2019 – Codul Administrativ, actualizat, proiectul de hotărâre a fost structurat conform actelor normative prezentate mai sus. Proiectul cuprinde 14 anexe atașate, adaptate specificului local și situației juridice și economice a localității. La fundamentarea proiectului de hotărâre s-au luat în considerare și informații din Planul Urbanistic General aprobat”, a precizat Ovidiu Petru Oltean, primarul comunei Tăureni.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Polițiștii mureșeni, alături de elevi la începutul anului școlar

Azi, 13 septembrie, peste 260 de polițiști, alături de jandarmi și polițiști locali au acționat …