FOTO: Școala Waldorf din Târgu Mureș, reabilitată integral Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1127 Vizualizări

FOTO: Școala Waldorf din Târgu Mureș, reabilitată integral

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a susținut vineri, 3 septembrie, alături de viceprimarul Alexandru György și directorul Direcției Școli a municipalității, Nagy Ibolya, o conferință de presă în incinta Școlii Gimnaziale Nicolae Bălcescu (corpul C – Waldorf), unde s-au desfășurat în cursul acestei veri ample lucrări de reabilitare.

Lucrări de la A la Z

Clădirea unității de învățământ a fost reabilitată integral, atât la exterior cât și pe interior, costul lucrărilor fiind de aproximativ un milion de lei. De asemenea, a fost asfaltat în totalitate terenul de sport, suma alocată din bugetul local pentru această lucrare ridicându-se la 220.000 de lei.

”Lucrările de reabilitare integrală a Școlii Waldorf din Târgu Mureș s-au desfășurat într-un timp foarte scurt, tocmai pentru ca noul an școlar să poată începe în condiții optime pentru elevi și dascăli, iar procesul educațional să nu fie perturbat. Vom continua renovările pentru ca, în școlile târgumureșene, copiii noștri să poată studia în condiții bune şi în siguranță. Ne propunem ca în fiecare an cel puțin două unități de învățământ din oraș să aibă parte de reabilitări integrale”, a declarat Soós Zoltán.

”Până în luna noiembrie, tot la școala Bălcescu – corpul B – vom avea montat noul sistemul de încălzire, astfel că ne vom putea alinia la secolul XXI, în ceea ce privește termoficarea școlilor și vor elimina sobele de teracotă”, a completat primarul municipiului Târgu Mureș.

Potrivit viceprimarului Alexandru György, în subordinea căruia se află Direcția Școli, la clădirea de la școala Waldorf s-au executat următoarele lucrări: termoizolație exterioară, zugrăvit exterior cu decorativă, pe interior s-au spălat pereții, s-a zugrăvit, s-a vopsit lavabil, s-a înlocuit întregul circuit electric, s-a montat un aparataj nou de iluminat, iar întreg circuitul apă-canal a fost înlocuit, plus sistemul de încălzire.

Alte școli, în proces de modernizare

În aceeași conferință de presă s-a mai anunțat faptul că în acest moment se află în proces de modernizare atât Liceul Vocațional de Artă, cât și Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu”, iar prin Direcția Școli au fost achiziționate materiale dezinfectante și produse de igienă pentru toate unitățile de învățământ.

”Totodată, până la începerea școlii vor ajunge în unitățile școlare din municipiu un număr de 1.100 de scaune și 1.100 pupitre reglabile, dar și 400 de pătuțuri stivuibile cu saltele, pentru grădinițe. Primarul minicipiului a anunțat că a demarat discuțiile în vederea semnării unui Acord de parteneriat cu reprezentantul Fundației „The Institute” pentru colectarea selectivă a deșeurilor în vederea reciclării în toate școlile din oraș, prin proiectul ASAP – Armata Salvării Atente a Plasticului”, au transmis reprezentanții Serviciului Relații Interne și Internaționale din cadrul Primăriei municipiului Târgu Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE