Gala Presei Mureșene 2021. Oameni și destine – o emisiune cu oameni valoroși, la Ardeal TV Editorial
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 124 Vizualizări

Gala Presei Mureșene 2021. Oameni și destine – o emisiune cu oameni valoroși, la Ardeal TV

Timpul e cel mai aprig dușman al nostru în ziua de azi, iar dacă nu profităm de fiecare clipă, riscăm să ne pierdem valorile. Când mă refer la valori, nu mă refer la acele subiecte de cancan prezentate de televiziunile naționale, ci mă refer la acei oameni simpli, care ascund în privirea lor bunătate, experiență de viață, un model din care, dacă avem urechi de ascultat, putem învăța cum anume să fim demni și să oferim la rândul nostru, la fel cum și noi am primit ce e mai bun de la înaintașii noștri. Munca mea în televiziune la asta se referă, la descoperirea acelor oameni care prin activitatea lor ne-au oferit nouă viața pe care o trăim astăzi. De 12 ani fac acest lucru și în fiecare joi, la ora 20.00, prezint la Ardeal TV astfel de valori, prin intermediul emisiunii „Oameni și destine”. Povești de viață, trăiri, emoții, oameni care au ceva de spus, de la care avem ce învăța. De ce? Pentru că televiziunea regională Ardeal TV e televiziunea oamenilor simpli, a acelora care țin la promovarea autenticului, cât încă mai există. Fie că vorbim despre viață, despre folclor sau tradiții, nu trebuie să uităm că trecutul e cel care ne oferă nouă prezentul, iar dacă știm cum anume să îl trăim, vom putea oferi în viitor identitate poporului nostru.

În acești 12 ani am trăit alături de invitații mei emoții puternice, au fost multe lacrimi și fiori, gânduri frumoase. Lucruri și fapte care m-au marcat, uneori pozitiv, alteori negativ, m-am încărcat cu poveștile lor, dar iubesc ceea ce fac și nu mă las. Atâta timp cât există Ardeal TV, promit să aduc în prim-plan astfel de oameni frumoși! Am un mare regret însă…

Calitatea jurnalismului din ultima perioadă a scăzut, dar dacă privesc în jur, încă mai descopăr jurnaliști adevărați, care își verifică informația. Nu sunt mulți, dar ei există! E important un lucru: consumatorul informației să își aleagă sursa care le-a demonstrat pe parcursul anilor credibilitate. Știu că e greu să reziști în fața unor titluri senzaționale, dar trebuie să fim conștienți că, acceptând astfel de practici, omorâm calitatea. Am încredere că telespectatorii noștri ne urmăresc pentru acest lucru, pentru corectitudine, pentru profesionalism, pentru realitatea vieții, diversitatea și frumusețea producțiilor noastre. Ne pricepem să arătăm lumii frumusețea tradițiilor poporului român. Iar eu am învățat în acești ani cum anume să îmbrac costumul popular, am învățat să ascult mesajul artiștilor cântat prin cântec, doină sau baladă, să joc, să apreciez frumusețea rădăcinilor noastre ca popor. Mi-am făcut un crez din acest lucru, să promovez calitatea, să fiu sinceră și imparțială, deși uneori acest lucru nu a fost apreciat de unii oameni. Mi-am asumat și acest aspect, conștientă fiind că nu poți mulțumi pe toată lumea, dar când văd respectul celor cu care interacționez, zâmbetul și deschiderea lor, sunt convinsă că fac bine ceea ce fac.

De 12 ani, împreună cu colegii de la Ardeal TV am reușit să creăm o grilă de program în care să se regăsească fiecare, indiferent de vârstă. Folclor, tradiții, educație, religie, cultură, sănătate, sport, știri, agricultură, administrație, politică, sunt domeniile ce stau la baza emisiunilor noastre. Am ajuns să emitem de 12 ani datorită celor care aleg televiziunea noastră, iar telespectatorii știu că la noi găsesc valoare în conținutul producțiilor noastre. Noi doar așa știm să facem televiziune, respectându-ne pe noi și pe cei din jurul nostru. Altfel nu ai cum să reziști pe piața audio-vizuală în fața mogulilor din presa națională care produc și oferă știri și informații „după ureche”. Și iată că în acest fel, reușim de 12 ani să aducem „Lumea aproape de tine”, la Ardeal TV! Mulțumim!

Alexandra COTOI, Ardeal TV

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE