Home / Sanatate / Transplant renal reușit la Târgu Mureș

Transplant renal reușit la Târgu Mureș

Reprezentanții Agenției Naționale de Transplant au anunțat vineri, 3 septembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, realizarea unui transplant renal pentru doi pacienți ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Rinichii au fost donați de către un pacient aflat în moarte cerebrală, iar prelevarea acestora s-a realizat la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj.

”Încă o noapte, de această dată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, în care suferinţa întâlneşte speranţa, încă doi semeni salvaţi de pe listele de aşteptare. Sincere condoleanţe, mulţumiri şi profund respect familiei unui pacient aflat în moarte cerebrală care şi-a găsit puterea de a face gestul altruist pentru donarea de organe. Prin această decizie dificilă şi plină de emoţie au oferit speranţă la viaţă pentru doi semeni necunoscuţi care aşteptau un transplant renal. Echipa chirurgicală a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de dr. Andrei Tomuţa, a realizat intervenţia de prelevare a rinichilor. Astfel, la Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, echipele de transplant conduse de dr. Silviu Moga şi dr. Dan Pop, cu sprijinul echipei ATI condusă de dr. Raluca Burileanu, au încheiat cu succes intervenţiile de transplant renal. Doi pacienţi, de 49 de ani şi de 52 de ani, aflaţi de mai mult timp în dializă, au primit această a doua şansă la viaţă”, se arată în comunicat.

Reprezentanții Agenției Naționale de Transplant au transmis mulțumiri atât familiei donatorului, cât și colectivului medical care a contribuit la realizarea cu succes a prelevării de organe.

”Şansa la viaţă pentru unii dintre semenii noştri depinde de decizia altor oameni de a fi de acord să le ofere această şansă. În spatele fiecărui acord, care va duce la vieţi salvate prin transplant, se află efortul personalului medical implicat în activitatea de declarare şi donare, în general personalul secţiei ATI şi coordonatorul de transplant. Mulţumim echipei de coordonatori de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, formată din dr. Mihai Morariu, alături de coordonatorul de transplant as. Andrei Burghelea, care a facut posibil să apară speranţa în sufletul altor doi oameni. Este a doua prelevare de organe de anul acesta la Târgu Mureş. Agenţia Naţională de Transplant mulţumeşte tuturor oamenilor care înţeleg că donarea de organe şi ţesuturi este un gest suprem, precum şi echipelor medicale care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă unica şansă la viaţă”, se precizează în același comunicat.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Denumirile a 12 străzi din Târgu Mureș, corectate

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat recent, în data de 26 august, corectarea …