Home / Luduș / Luduș: Campanie de sterilizare a câinilor și pisicilor

Luduș: Campanie de sterilizare a câinilor și pisicilor

Începând cu acest an, iubitorii de animale au un motiv de bucurie odată cu începerea derulării proiectului „Campanie de sterilizare a câinilor și pisicilor de pe raza orașului Luduș”, o primă ediție, după care vor urma și altele, cu siguranță.

Protocolul de colaborare încheiat între Primăria orașului Luduș și Asociația medicală Transylvania Animal Care (TAC-social) din Cluj-Napoca propune o „Campanie de conștientizare și educare a populației orașului în privința sterilizării câinilor și pisicilor de pe raza orașului Luduș. În acest sens, proiectul se adresează nevoii de îmbunătățire a accesului la informație precum și la servicii medicale de calitate realizate printr-o campanie amplă de sterilizare a câinilor și pisicilor”, spune Marius Dudilă, administratorul public al orașului.

Obiective principale

Cei care vor efectua actul medical sunt specialiștii Asociației, iar autoritatea publică locală își asumă activ și responsabil promovarea și sprijinul concret al campaniei. Principalele obiective ale proiectului sunt: reducerea câinilor și pisicilor fără stăpân din oraș, conștientizarea populației cu privire la nevoia de sterilizare a câinilor și pisicilor și beneficiile aduse de această operație, îmbunătățirea relațiilor și colaborarea între Primărie și ONG-urile de profil.

Protocolul de colaborare între Primăria orașului Luduș și Asociația medicală Transylvania Animal Care (TAC-social) din Cluj-Napoca a fost aprobat în ședința Legislativului local, obligațiile autorității publice locale fiind: să contribuie financiar, în vederea susținerii derulării proiectului, cu suma de 6.000 de lei care va fi virată în contul Asociației pe bază de solicitare, în funcție de etapele proiectului, să ofere, în mod gratuit, spațiul amenajat de la Adăpostul de Câini în vederea derulării proiectului, să urmărească finanțarea proiectului prin verificarea efectuării finanțării și a documentelor justificative și, după caz, prin verificare la locul desfășurării proiectului.

Materialele necesare în vederea promovării și derulării proiectului vor fi achitate de către asociația parteneră, din bugetul proiectului.

Ioan A. BORGOVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Lidea, portofoliu vast de hibrizi

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a …