Home / Business / Borbély László: ”România trebuie să pregătească proiecte mature în domeniul energiei”

Borbély László: ”România trebuie să pregătească proiecte mature în domeniul energiei”

Până la sfârșitul anului 2022, România trebuie să pregătească proiecte mature în domeniul energiei, pentru a accesa sursele de finanțare puse la dispoziție de Uniunea Europeană, a anunțat luni, 6 septembrie, pe pagina sa de Facebook, Borbély László, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

”Vești bune pentru anul în curs: România a exportat energie electrică mai mult decât a importat. Ca în orice alt demers, colaborarea public-privat este însă esențială. Am participat astăzi la Simpozionul Român al Energiei unde am discutat cu reprezentanți ai comunității energetice, segmentul public și privat, despre cum putem accelera alinierea la standardele europene, în spiritul celor 17 ODD-uri ale Agendei 2030 și cum putem atrage investiții. La nivelul Departamentului, susținem tranziția către surse regenerabile de energie – de exemplu, hidrogen – pentru că avem potențial confirmat inclusiv de investitorii care și-au manifestat interesul pentru țara noastră dar și de specialiști cu care dialogăm permanent. Ce ne lipsește totuși? O simplificare a legislației, o mai bună organizare și utilizare a resurselor de care dispunem”, a transmis Borbély László.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Lidea, portofoliu vast de hibrizi

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a …