Home / Editorial / Gala Presei Mureșene 2021. Un post de televiziune adevărat își realizează emisiunile inovând tot timpul și se adaptează în mod constant la lumea în schimbare

Gala Presei Mureșene 2021. Un post de televiziune adevărat își realizează emisiunile inovând tot timpul și se adaptează în mod constant la lumea în schimbare

Distribuie

Mass-media audiovizuală joacă un rol cheie în societatea actuală, modelând limbajul, sistemul de valori, gusturile și identitatea.

Aceasta nu este o responsabilitate mică.

Dar trebuie să fim, de asemenea, conștienți de faptul că tehnologia informației schimbă noțiunea tradițională de mass-media. Asistăm la două procese contradictorii. Pe de o parte, globalizarea a dat naștere fenomenului satului global, adică oriunde ne-am afla, putem consuma aceleași lucruri, iar acest lucru se aplică și consumului de media. Pe de altă parte, identitățile regionale au fost întărite, iar aici Televiziunea Maghiară din Transilvania (Erdély TV) are un rol major.

Erdély TV este cel mai mare post de televiziune în limba maghiară din România, având o acoperire națională. Emite 24 de ore din 24, iar oferta sa variată include programe de știri zilnice, precum și emisiuni sociale, culturale, politice, economice, religioase și de lifestyle. Aceste emisiuni prezintă o imagine reală asupra comunității maghiare din România, problemelor, evenimentelor și actualităților de interes pentru comunitate, creând, totodată, și un spațiu pentru prezentarea talentelor locale, a oamenilor de succes, a inițiativelor și valorilor.

Programele televiziunii Erdély TV reprezintă o platformă unde societatea maghiară din Transilvania se poate prezenta în cea mai bogată și diversă realitate a sa.

Din punct de vedere tehnic Erdély TV se încadrează în lista primelor zece posturi de televiziune din România.

Este inclusă în pachetele celor mai mari operatori de cablu și este, de asemenea, oferită de aproape cincizeci de operatori locali de televiziune prin cablu, oferind cele mai multe programe de televiziune în limba maghiară din țară.

Conform celor mai recente cifre de audiență, numărul telespectatorilor care urmăresc zilnic sau săptămânal Erdély TV este estimat la aproape 400.000 de telespectatori.

Pe lângă ecranele televizoarelor, programele sunt disponibile pe canalul YouTube și pe pagina de Facebook a televiziunii.

În ultimele decenii, vizionarea programelor de televiziune s-a transformat la nivel mondial. Pe de o parte, o tehnologie cândva foarte costisitoare a devenit ieftină, pe de altă parte, oamenii obișnuiți pot urmări sute de canale de televiziune și, în al treilea rând, există social media sau mass-media nouă, unul dintre factorii cheie ai acestei tehnologii fiind schimbarea permanentă.

Un post de televiziune adevărat își realizează emisiunile inovând tot timpul și se adaptează în mod constant la lumea în schimbare.

Se schimbă instrumentele folosite la producerea conținutului, formele acestor instrumente dar și modul în care conținutul este transmis, canalele utilizate și obiceiurile telespectatorilor.

Ceea ce nu se poate schimba este abordarea noastră față de telespectator: sarcina noastră este de a ne servi telespectatorii. Un post de televiziune își poate servi cel mai bine telespectatorii ajutându-i să se orienteze în lume, în viața de zi cu zi, oferindu-le exemple despre cum se pot descurca mai bine aici și acum, despre ce funcționează bine, la ce ar trebui să adere, ce ar trebui să învețe etc.

La fel, ceea ce nu se poate schimba este atitudinea noastră față de profesie. Potrivit autorilor de specialitate americani, jurnalismul presupune 58 de calități diferite. Nu cred că merită să le enumăr pe toate, dar sunt convins că această meserie nu se poate și nici nu merită să fie făcută fără acuratețe, exigență, curiozitate, empatie și umilință profesională.

Dacă ne ținem în mod constant de aceste două lucruri, va avea viitor televiziunea.

SZEPESSY Előd, redactor șef, Erdély TV


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dr. Rădeanu Iulia-Maria. ” Încet, ne apropiem de un număr de 70 de copilași care poate astăzi nu ar fi existat”

Distribuie Promovarea Asociației Generații Iubite și Octrotite (GIO), chiar dacă am face-o săptămânal, tot nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.