Home / Cultură / ”Izvorul dăinuirii noastre”, prin artă și cultură

”Izvorul dăinuirii noastre”, prin artă și cultură

Asociația Dor Străbun din Sântana de Mureș, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Român Târgu Mureș, Secția de Etnografie și Artă Populară din cadrul Muzeului Județean Mureș, Școala Populară de Artă Târgu Mureș și Biblioteca Județeană Mureș, a organizat, în perioada 23 – 27 august, Tabăra de vară ”Izvorul dăinuirii noastre”, eveniment la care au participat peste 40 de copii din județele Mureș, Cluj, Suceava și Iași cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani.

Ateliere atractive

Potrivit prof. Natalia Stoica, reprezentantă a Asociației Dor Străbun, în cadrul taberei au fost organizate diverse ateliere de meșteșuguri și pedagogie muzeală.

”În data de 23 august am desfășurat atelier de metaloplastie la Muzeul de Etnografie și Artă Populară, atelier de pedagogie muzeală ”Poveștile Cetății” cu doamna muzeograf Angela Săplăcan, în Cetatea medievală, atelier de olărit la Școala Gimnazială ”Friedrich Schiller” susținut de profesorul Netuța Adamache și eleva Pleșea Mihaela. În data de 24 august s-a desfășurat pictură pe sticlă, decorativă și icoane, cu implicarea profesorilor Kulcear Pârvu Maria și absolventele de la Școala Populară de Artă. În data de 25 august s-a desfășurat pictură pe lemn și pe ceramică susținut de profesorii Baba Liliana, Ilciuc Lăcrămioara și subsemnata. În data de 26 august s-a confecționat podoabe din mărgele la Black Lord îndrumător fiind profesor Letiția Murarus. În data de 27 august la Biblioteca Județeană Secția de Artă s-a organizat atelierul de împâslit lână și țesături susținut de doamna profesor Katona Daniela Lucia”, a menționat prof. Natalia Stoica, care a transmis mulțumiri speciale părintelui protopop Olimpiu Zăhan pentru sprijinul acordat, precum și celorlalți parteneri din cadrul proiectului.

Totodată, prof. Natalia Stoica a mai precizat că ”elevii au fost foarte mulțumiți când au descoperit că pot realiza individual sau în echipă obiecte decorative, de podoabă, articole de îmbrăcăminte din diferite materiale – lemn, lut, mărgele, piele, pânză.”

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Porumbului Dafcochim 2021. KWS, alături de fermieri

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a …