Cele mai importante proiecte de infrastructură ale județului Mureș coordonate de miniștrii USR PLUS Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 549 Vizualizări

Cele mai importante proiecte de infrastructură ale județului Mureș coordonate de miniștrii USR PLUS

Centrul de Arși din Târgu Mureș a fost aprobat de Guvern, la propunerea Ministerului Sănătății. Aici trebuie să spun că acest proiect investițional în infrastructura medicală a trenat de-a lungul timpului, în condițiile în care a fost inițiat încă din anul 2014 de către medici mureșeni preocupați să ofere servicii medicale de calitate cetățenilor români. 

În context, față de starea de fapt existentă la finele anului 2020 cu privire la acest proiect, am efectuat demersurile necesare, la nivelul decidenților Ministerului Sănătății, pentru a urgenta luarea unei decizii în vederea aprobării investiției, sens în care am felicitat-o pe Ioana Mihăilă și pe toți cei care, de-a lungul ultimilor ani, s-au implicat în acest proiect. Este vorba, practic, de un spital nou în județul Mureș, chiar dacă instituțional acesta este parte din structura actuală a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Investiția, de aproape 300 de milioane de lei, presupune o construcție cu subsol, parter, patru etaje plus etajul tehnic. Centrul va avea 15 paturi pentru mari arși, dar ineditul proiectului îl aduce și blocul operator cu cele 25 de săli noi de operație și secția clinică ATI cu 44 de paturi. Practic, atât blocul operator cât și noua secție ATI sunt structuri care vor crește calitatea serviciilor medicale, la nivelul întregului centru medical universitar din Târgu Mureș urmând ca, în cadrul proiectului, să fie realizată și o pasarelă pentru conectarea principalelor departamente din spital cu Unitatea de Primiri Urgențe. 

Finanțarea obiectivului medical se va realiza din Acordul de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, acord deja ratificat de Guvern, ceea ce înseamnă că banii sunt disponibili și construcția poate să înceapă, de îndată ce se va rezolva problema terenului pe care se va realiza această investiție. Aici fac apel la autoritățile administrației publice locale, respectiv Primăria Municipiului Tg. Mureș, să lucreze în ritm susținut pentru asigurarea condițiilor prevăzute de Lege în vederea implementării proiectului. Dacă lucrurile merg bine, în 2024, la Târgu Mureș vom avea o unitate medicală de elită. 

Un termen chiar și mai apropiat este acela în care se va finaliza un alt proiect major de infrastructură a județului Mureș, de acestă dată rutieră, respectiv lotul Târgu Mureș – Ungheni din Autostrada Transilvania și drumul de legătură dintre oraș și A3. Pentru faptul că până la sfârșitul anului 2021 vom circula pe Autostradă până la Câmpia Turzii, o performanță – printre puținele din România care finalizează un proiect înainte de data prevăzută în contract – merită felicitări atât constructorul, cât și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Să nu uităm că semnarea acestui contract a avut loc în anul 2020, iar acum vorbim, în mod cert, despre un proiect care se va finaliza după numai un an.  O veste excelentă am primit de la ministrul Cătălin Drulă și pentru lotul Chețani – Câmpia Turzii. Știm că după cinci ani de le debutul lucrărilor, s-a ajuns la un stadiu de execuție de doar 40%, cu un constructor intrat în insolvență. În mandatul USR PLUS de la ministerul Transporturilor, CNAIR a reziliat contractul, dar instanța a dispus suspendarea rezilierii până la judecarea pe fond. Dar, din fericire, s-a admis cererea creditorilor de declarare a falimentului companiei, care și-a pierdut capacitatea de folosință.

Astfel, CNAIR a putut să notifice încetarea de drept a contractului și să organizeze cât mai rapid noua licitație.  Vă aștept să discutăm despre problemele județului Mureș, față în față sau online. Trebuie doar să vă înscrieți la adresa: www.adriangiurgiu.ro/contact-birou-parlamentar. 

Adrian Giurgiu deputat de Mureș USR PLUS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE