Home / Luduș / Bani pentru asistență socială, la Luduș

Bani pentru asistență socială, la Luduș

Legea nr. 448/2006, prin articolul 38, litera „a”, reglementează protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap și prevede că instruirea asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav se face o dată la doi ani.

În statul de funcții al Primăriei orașului Luduș sunt înregistrați un număr de 33 de asistenți personali, angajați în cadrul Direcției de Asistență Socială. Directorul acestei Direcții, Claudia Vereș a solicitat Consiliului local să aprobe alocarea sumei de 7.000 de lei pentru formarea profesională a celor 33 de asistenți personali.

„Conform ofertei de preț, tariful pentru orele de instruire efectuate de către Asociația Caritas din Alba Iulia este de 200 de lei/persoană, cu TVA inclus”, a precizat Claudia Vereș. Referatul privind alocarea sumei de 7.000 de lei pentru formarea profesională a asistenților personali ai persoanelor cu handicap a fost aprobat de aleșii locali în unanimitate.

Ioan A. BORGOVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Natürlich se implică în comunitate!

O nouă ediție a evenimentului ”Pedalează pentru un scop bun”, organizat de Fundația Comunitară Mureș, …