Home / Invatamant / Debutul anului școlar în siguranță depinde de noi toți!

Debutul anului școlar în siguranță depinde de noi toți!

Începe anul școlar – cu emoții, cu speranțe, dar și cu agitație, aglomerație, griji suplimentare. Debutul școlii este și un moment de rearanjare a programului, a planificării timpului, deplasărilor, îndrumării și monitorizării copiilor cu tot ce presupun acestea.

Unitățile școlare vor organiza festivități, momente importante pentru cei implicați. Chiar dacă, pentru siguranța tuturor, există câteva limitări în organizarea acestor manifestări, se vor simți “semnele” momentelor festive, în primul rând în traficul rutier.

Din aceste considerente, polițiștii mureșeni vor fi prezenți în zonele unităților de învățământ, precum și la festivitățile de deschidere a anului școlar, pentru a se asigura că participanții se bucură în siguranță de momentul de sărbătoare, dar și pentru a transmite mesajul instituției Poliției celor prezenți.

Este un nou început, provocările vor fi multiple. Grija pentru propria persoană și pentru ceilalți trebuie să ne fie repere, nu doar în ceea ce privește sănătatea, ci și în privința siguranței. Orice probleme ar apărea, împreună putem găsi soluțiile cele mai bune, pentru copii în primul rând. Părinți, cadre didactice, polițiști, la nevoie alți specialiști – sunt cei care trebuie să vegheze la siguranța elevilor, nu doar la școală, ci în general. Nu doar în lumea materială, ci și în cea virtuală.

Pentru ziua festivităților și pentru întreg anul școlar, Biroul Siguranța Școlară vă reamintește că “RESPECT” este punctul de plecare:

Regulile respectate ne protejează!

Exemplul personal este esențial în educația copiilor!

Sprijinul oferit celorlalți este unul dintre pilonii unei comunități puternice!

Protecția personală și a bunurilor trebuie să ne preocupe pe fiecare!

Eficiența în rezolvarea unei situații tensionate depinde de fiecare dintre cei implicați!

Copiii, mici sau mari, trebuie protejați, atât în traficul rutier, cât și în viața de zi cu zi!

Traversarea străzii în zonele aglomerate trebuie să beneficieze de atenție suplimentară!

Convinși că împreună putem parcurge în siguranță încă un an de învățământ, dorim preșcolarilor, școlarilor, cadrelor didactice și părinților mult succes, tuturor sănătate și un an încununat de performanțe școlare!

(Comunicat de presă, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Denumirile a 12 străzi din Târgu Mureș, corectate

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat recent, în data de 26 august, corectarea …