PREMIERĂ: Bobi Pricop revine la Teatrul Naţional Târgu-Mureş cu „Trădare“ de Harold Pinter Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 264 Vizualizări

PREMIERĂ: Bobi Pricop revine la Teatrul Naţional Târgu-Mureş cu „Trădare“ de Harold Pinter

Duminică, 12 septembrie, la ora 19.00, Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Național Târgu-Mureș anunţă premiera spectacolului „Trădare“ de Harold Pinter, în regia lui Bobi Pricop, beneficiind de scenografia Oanei Micu şi de coregrafia realizată de Eduard Gabia.

Pe fundalul aparent idilic al unor familii „de succes“, se proiectează eşecul a trei adulţi incapabili să-şi gestioneze prieteniile, pasiunile şi duplicitatea care începe să le definească vieţile. Aceasta este tema centrală a piesei „Trădare“, scrisă de dramaturgul englez Harold Piner, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură. O reconstituire percutantă, în cronologie inversă, a formării şi dezintegrării unui triunghi amoros, prin retrăirea momentelor esenţiale în care trădarea a devenit adevărata natură a relaţiilor de prietenie, iubire și încredere.

Spectacolul se va juca la Sala Mare, în regim studio, cu publicul pe scenă, iar regizorul Bobi Pricop propune și de această dată o abordare neconvenţională și profund actuală a unor teme fundamentale pentru natura umană: 

Din distribuţie fac parte actorii Elena Purea – Emma, Richard Balint – Robert, Theo Marton – Jerry şi Mihai Crăciun – Chelnerul.

Regizorul Bobi Pricop este una dintre cele mai provocatoare și relevante voci din tânăra generație de regizori, un artist care îmbină conştiinţa socială activă cu interesul pentru noile media şi tehnologiile emergente, pentru a testa limitele teatrului și convențiilor artistice. Montează cu predilecţie texte contemporane, este dublu nominalizat UNITER la categoria Cel mai bun regizor şi a obţinut numeroase nominalizări şi premii naţionale şi internaţionale. La Compania „Liviu Rebreanu“, Bobi Pricop a semnat regia spectacolului „Teroare“ de Ferdinand von Schirach, la Sala Mare, în 2018. Revine în stagiunea 2021-2022 cu spectacolul „Trădare“ de Harold Pinter.

Traducerea piesei e semnată de Bobi Pricop, regia tehnică a spectacolului e asigurată de Teodora Crăciun, iar lighting design-ul e realizat de Attila Kaszoni.

Producţia are o durată de 1 oră şi 30 minute şi este recomandată persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

Spectacolul va fi supratitrat în limba maghiară.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe www.biletmaster.ro.

Biletele în variantă fizică pot fi procurate de la Casieria Teatrului de luni până vineri, între orele 9.00 – 19.00. Totodată, Casieria va fi deschisă cu o oră înaintea reprezentaţiei.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE