Avram Iancu, comemorat la Târgu Mureș Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 360 Vizualizări

Avram Iancu, comemorat la Târgu Mureș

Membrii echipei Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) – Filiala Mureș l-au comemorat vineri, 10 septembrie, pe eroul naţional Avram Iancu la 149 de ani de la moarte.

Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al AUR Mureș, manifestarea din faţa statuii din Târgu Mureș a început cu Imnul de Stat după care a urmat o slujbă de pomenire, câteva alocuțiuni, iar vorbitorii au scos în evidenţă importanţa educaţiei în spirit patriotic a tinerei generaţii, precum și faptele de vitejie ale lui Iancu. Acțiunea a urmat cu recital de poezii și interpretare de cântece patriotice.

”Avram Iancu, născut în anul 1824, în judeţul Alba, România şi decedat la data de 10 septembrie 1872, la Baia de Criș, Hunedoara, a fost un avocat transilvănean și revoluționar român pașoptist, care a jucat un rol important în Revoluția de la 1848 din Transilvania. Domnia sa a protejat drepturile românilor din Transilvania şi a fost o stea naţională care a iubit neamul şi a luptat pentru binele acestuia”, se menționează în comunicat.

Totodată, reprezentanții AUR Mureș au mai subliniat că ”pe lângă un important om politic”, Avram Iancu s-a dovedit a fi ”şi un strălucit conducător militar, care a organizat multiple legiuni româneşti ce au respins forţele militare străine ce încercau să pătrundă pe teritoriul Transilvaniei şi care promovau o politică antinaţională şi antiromânească”.

”Avram Iancu rămâne unul dintre marii eroi naţionali ai tuturor românilor care nu a lăsat ţara pe mâna duşmanilor ci a luptat, punându-şi în pericol propria viaţă, pentru ca pământul neamului românesc să nu fie înstrăinat dar să prospere în libertate şi suveranitate”, se mai arată în comunicat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE