Home / Administratie / Iulian Sîrbu, viziune pentru transformarea Sighișoarei în Oraș Verde

Iulian Sîrbu, viziune pentru transformarea Sighișoarei în Oraș Verde

Distribuie

Primarul din Sighişoara, Iulian Sîrbu, susţine că municipiul va adopta o serie de politici de mediu astfel încât să se alinieze cu adevărat oraşelor verzi din Europa şi că a identificat o serie de soluţii în cadrul Forumului Oraşelor Verzi desfăşurat la Conferinţa Internaţională de Politici Publice de Mediu de la Braşov.
”Un oraş verde este un oraş în care omul este mai important decât maşina. Acesta este gândul care trebuie să primeze fiecare măsură pe care o vom lua de acum înainte pentru a avea un oraş cât mai puţin poluat, mai aerisit, mai curat. Sighişoara are norocul să fie înconjurat de mult verde, însă, din nefericire, este tranzitat de drumul european E60, fără a avea şi alte alternative. Dar, am nădejdea că proiectul centurii ocolitoare va avea luna aceasta un câştigător şi vom reuşi să înlăturăm o sursă de poluare din oraş. Mă bucur să particip la acest eveniment internaţional, Forumul Oraşelor Verzi, unde am identificat câteva soluţii care se pretează pentru Sighişoara. Vom reuşi, astfel, să recuperăm câţiva ani în care politicile publice de mediu nu au reprezentat o prioritate şi ne vom alinia oraşelor verzi”, a arătat, vineri, 10 septembrie, primarul municipiului Sighişoara, Iulian Sîrbu, într-un comunicat de presă.
La Conferinţa Internaţională de Politici Publice de Mediu care se desfăşoară la Braşov până în data de 11 septembrie, participă reprezentanţii a peste 30 de municipalităţi din România şi din Uniunea Europeană, între care Abrud, Adjud, Alba-Iulia, Bârlad, Beiuş, Braşov, Bucureşti, Buzău, Călăraşi, Câmpia-Turzii, Caracal, Constanţa, Curtea de Argeş, Deva, Drăgăşani, Făgăraş, Focşani, Lugoj, Piatra Neamţ, Ploieşti, Râmnicu-Vâlcea, Reghin, Roman, Sebeş, Sibiu, Sighişoara, Suceava, Timişoara, Topliţa, Tulcea, Vrancea, Vulcan, Tours (Franţa), Lahti (Finlanda), Ljubljana (Slovenia) şi Valencia (Spania).
Potrivit primarului Sighişoarei, în prezenţa reprezentanţilor ambasadelor Suediei, Franţei, Elveţiei şi Marii Britanii în România, ai Guvernului României şi ai Administraţiei Prezidenţiale, timp de trei zile, la Braşov, au loc prezentări şi dezbateri pentru combaterea poluării şi tranziţia spre verde, soluţii inovative în acest sens şi exemple de bune practici fiind prezentate în cadrul mai multor panel-uri.

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului Leonard Azamfirei privind starea Universității de Medicină, Farmacie, Științe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.