Dan Vasile Dumitru, mesaj la început de an școlar pentru părinții, elevii și dascălii comunei Ibănești Ibanesti
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 186 Vizualizări

Dan Vasile Dumitru, mesaj la început de an școlar pentru părinții, elevii și dascălii comunei Ibănești

Cu ocazia începutului de an școlar, primarul comunei Ibănești, Dan Vasile Dumitru a adresat un mesaj celor care luni, 13 septembrie au bifat un nou început de an școlar la nivelul comunei etalon a Văii Gurghiului.

„Se spune că natura ne aseamănă, educația ne deosebește. Educația ne face mai puternici, ne dă încredere, forța de a ne împlini visurile și de a urma calea pe care ne-o alegem. Știm cu toții că educația nu se face doar la școală, și nici doar acasă. Este un proces continuu în care părinți și dascăli lucrează împreună, cot la cot, pentru binele unei noi generații. Aici, la școlile din Ibănești, lucrul acesta se întâmplă în mod firesc, zi de zi. Părinți – dascăli – elevi sunteți cu toții o echipă hotărâtă, implicată și trăiți împreună bucuriile, micile eșecuri, realizările anilor de școală” a precizat primarul Dan Vasile Dumitru.

Acesta i-a felicitat pe părinți, pentru grija față de copiii lor, parteneri de nădejde în procesul educațional după cum îi numește primarul Dan Vasile Dumitru.

„Stimați părinți, personal, vreau să vă felicit și să vă mulțumesc pentru că ați crescut niște copii deosebiți, de care vom fi mândri cu toții! Și tot dumneavoastră știți mai bine decât oricine că nu trăim vremuri ușoare. E al doilea an școlar deschis în pandemie și trebuie să facem niște eforturi în plus pentru sănătatea tuturor.  Și eu sunt părinte și sunt conștient de responsabilitatea imensă pe care o avem. Iar ca primar, sunt conștient și de faptul că aveți nevoie de parteneri serioși, competenți și credibili în instituțiile statului. La rândul meu, ca ales al vostru, am nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a identifica soluțiile cele mai bune la problemele din comuna noastră. Sper ca împreună, prin colaborare și consultare, să le oferim copiilor noștri un viitor mai bun – iar personalului didactic o viață mai confortabilă, mai sigură și mai respectată”, a precizat primarul comunei Ibănești.

Cuvinte de mulțumire au fost adresate dascălilor, cei a căror menire a fost subliniată de primarul comunei Ibănești.

„Stimați dascăli, aproape fiecare dintre dumneavoastră aveți, aici în Ibănești, sau undeva, în lumea asta, un copil, o fiică sau un fiu pe care l-ați crescut și îndrumat și care a ajuns, prin rezultatele sale în viață, să vă răsplătească eforturile. Știu că aceeași dragoste și dăruire se vor răsfrânge asupra elevilor dumneavoastră, că îi veți îngriji și îndruma, așa cum o faceți an de an, ca pe propriii copii. E greu de prevăzut cum va arăta lumea peste cinci ani sau peste 10 ani. În ultimii ani au apărut o multitudine de meserii și profesii noi, domenii tehnologice și creative care ar fi fost, multe, de neimaginat atunci când eu am trecut pentru prima dată, pragul unei școli.Societatea se schimbă într-un ritm accelerat – iar acest lucru vă face misiunea și mai dificilă. Dumneavoastră nu doar predați de la o catedră, dumneavoastră sădiți visuri și aspirații, dezvoltați aptitudini, vedeți potențial încă nedescoperit, îndrumați copii într-o lumea plină de schimbări și îi pregătiți pentru ea. V-ați adaptat într-un timp record la un sistem de predare pe care poate nici nu îl credeați posibil. Ca și în alte vremuri ale istoriei, ca întotdeauna, greul tranziției de la lumea de astăzi la lumea de mâine rămâne pe umerii împovărați, dar înțelepți și puternici, ai dascălilor. Fără viziunea voastră, fără efortul vostru zilnic de a menține vie flacăra cunoașterii, ne vom pierde nu doar educația, ci poate și fibra națională”, a fost mesajul transmis de primarul Dan Vasile Dumitru.

Dăruire și respect față de valorile noastre românești

Ultimii dar nu cei de pe urmă beneficiari ai mesajului de început de an școlar sunt elevii, îndemnați de primarul Dan Vasile Dumitru la „dăruire și respect față de valorile noastre românești”.

„Dragi copii, noi toți așteptăm ceva de la voi, pentru că sunteți o generație nouă și pentru că veți fi educați – și la școală, și acasă – cum se cuvine. Eu vă doresc să purtați această povară a așteptărilor noaste cu grație și putere, să împliniți cât mai multe din visurile voastre și ale celorlalți și să vă trăiți viața cu bucurie, dăruire și respect față de valorile noastre românești. Personal, port în suflet drag și recunoștință pentru toți dascălii pe care i-am avut, cei care mi-au luminat, cu inteligență, răbdare și căldură, drumul în viață. Sper – și cred – că așa veți face și voi, elevii de astăzi, sprijinul nostru de mâine”, și-a încheiat mesajul de început de an școlar primarul Dan Vasile Dumitru.

(A. Z.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE