Ziua Porumbului 2021. Agricultură inteligentă, cu FMC Agro România Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 414 Vizualizări

Ziua Porumbului 2021. Agricultură inteligentă, cu FMC Agro România

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a găzduit joi, 9 septembrie, o nouă ediție a ZILEI PORUMBULUI.

Sărbătoarea porumbului a bifat cea de-a doua ediție, după cea de la Iernut din anul 2019, organizată de compania DAFCOCHIM Agro Târgu Mureș, distribuitor autorizat al celor mai mari producători de produse de uz fitosanitar din lume, și a prilejuit unui număr de 21 de companii naționale și multinaționale testarea unei game variate de produse din domeniul inputurilor pentru agricultură și protecției plantelor: Adama, Azomureș, BASF, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection, Corteva Agriscience, Donau Saat, FMC Agro România, Holland Farming Agro, KWS, Lidea, Limagrain, MAS Seeds, Marton Genetics, Nufarm, Saaten Union, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Turda, Sumit Agro, Syngenta, Timac Agro și UPL.

”Porumbul, orezul, grâul și cartoful sunt alimente de bază pentru aproximativ 5 miliarde de oameni. În județul Mureș, zona în care ne găsim, dumneavoastră, fermierii, cultivați trei dintre cele mai importante culturi agricole menționate anterior.” Așa și-a început mesajul către fermieri Vasile Iosif, director general al FMC Agro România, care a precizat apoi că Food Machinery Corporation ”este o companie de inovare și cercetare în domeniul produselor destinate protecției plantelor (pesticide) și fertilizanți foliari, compania având la nivel global o cifră de afaceri de circa 5 miliarde de dolari. Din întreaga cifra de afaceri circa 8% este investită în cercetare și inovare, adică în crearea de noi produse.”

În continuare, Vasile Iosif a subliniat eficiența aplicației FMC Arc Farm Intelligence, primul program digital care folosește inteligența artificială, program gratuit de prognoză și avertizare dedicat cultivatorilor de porumb din întreaga țară.

”Arc Farm Intelligence este primul program care utilizează inteligență artificială, implementat la nivel național, program care monitorizează două insecte foarte periculoase pentru cultura porumbului: Ostrinia nubilalis (sfredelitorul porumbului – n.r.) și Helicoverpa armigera (omida fructificațiilor – n.r.). Arc Farm Intelligence puteți să-l încărcați pe telefon din Apple store, și acest program vă permite să vizualizați în timp real infestarea cu cele două insecte din cultura dumneavoastră de porumb, permițându-vă să primiți alerte pentru zona dumneavoastră în funcție de gradul de atac și mai ales să aplicați tratamentul la momentul optim. Dacă cultura de porumb este atacată de Ostrinia nubilalis și Helicoverpa armigera, aveți la dispoziție, pentru un control eficient, cele mai bune insecticide de la nivel global, Avaunt® și Coragen®. În România, Coragen® și Avaunt® au o cotă de piața de circa 60% la cultura de porumb, fiind singurele insecticide eficiente împotriva celeor două lepidiptere, protejând în același timp și entomofauna utilă. Întotdeauna când alegeti să utilizați Coregen® și Avaunt®, pe lângă o combatere extrem de eficientă reușiți să refaceți echilibrul în ceea ce privește insectele utile (entomofauna) reducând consumul de insecticide pentru anii următori”, a relatat directorul general al FMC Agro România.

Ce înseamnă o cultură bună de porumb și de grâu? Răspunsul a fost oferit tot de directorul general al FMC Agro România.

”Pentru o cultură profitabilă de porumb pe lângă un hibrid de bună calitate aveți nevoie de un bun start în vegetație, start care se obține cu o erbicidare postemergentă timpurie, prin aplicarea erbicidului Successor® TX, de la FMC. Mai târziu, în vegetație, dacă încă sunt probleme cu buruienile, vă recomand să aplicați Diniro®, un erbicid complex care are trei substanțe active (prosulfuron, dicamba și nicosulfuron) și care combate toate buruienile din cultura de porumb –  o singură aplicare în vegetație și gata, puteți să stați liniștiți. Astăzi, cercetarea în domeniul protecției plantelor este extrem de scumpă și complicate – pentru a inova, dezvolta și pune în piață un nou produs de protecția plantelor o companie trebuie să cheltuiasca circa 280 de milioane de dolari într-o perioadă de peste 12 ani. Din această cauză inovarea în domeniul protecției plantelor se poate face doar de către companiile mari. Vă rog, de asemenea, să nu uitați de produsele de nutriție și biostimulatori de la FMC. Vă rog să utilizați produsul biostimulator Sea Max, Foliar Extra sau Manzinc și Hi-Phos –  producătorii mari, precum Agcicost, din Insula Mare a Brăilei, dar și alți mulți fermieri nu concep să nu aplice genul acesta de fertilizanți. Fertilizanții foliari de la FMC, pe lângă faptul că furnizează creșteri consistente de producție contribuie și la o îmbunătățire consistentă a calității, și deci, în final la un preț mai bun al producției”, a subliniat Vasile Iosif.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE