Home / Slider / Sute de amenzi și alte sancțiuni aplicate de Poliția Rutieră Mureș

Sute de amenzi și alte sancțiuni aplicate de Poliția Rutieră Mureș

Distribuie

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au derulat, în perioada 6-12 septembrie, acțiuni în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

”În această perioadă, polițiștii de la rutieră, împreună cu polițiști de ordine publică, au aplicat celor care nu au respectat legislația 738 de sancțiuni contravenționale, dintre care 719 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Astfel, au fost aplicate 289 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 7 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 44 pentru abateri săvârșite de pietoni, 79 pentru abateri săvârșite de bicicliști, 20 pentru abateri ale căruțașilor, 17 pentru depășiri neregulamentare, 6 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 17 pentru abateri în ceea ce privește transportul de persoane, 10 pentru abateri pe linia transportului de marfă, 223 reprezentând alte abateri la regimul rutier”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Peste 100 de permise de conducere, reținute

Potrivit aceleiași surse, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 103 permise de conducere, dintre care 31 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 6 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 17 pentru depășire neregulamentară, 7 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 7 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și 35 pentru alte abateri la regimul rutier.

”Pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale, polițiștii rutieri au retras 28 de certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 25 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice și 13 infracțiuni de altă natură. Aceste acțiuni se desfășoară cu consecvență pe drumurile județene, astfel că polițiștii rutieri mureșeni vă recomandă să manifestați disciplină în trafic, să respectați viteza de deplasare în funcție de starea carosabilului și de vizibilitate, să nu conduceți sub influența alcoolului sau a altor substanțe, să nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante și să acordați prioritate tuturor celor în drept! Reamintim că scopul Poliției Române, prin aceste activități, nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a limita numărul accidentelor rutiere și consecințele acestora”, se arată în comunicat.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

A început Postul Paștelui, cel mai lung și mai aspru post al Bisericii Ortodoxe

Distribuie Luni, 18 martie, a început Postul Paștelui pentru creștinii ortodocși din România și nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.