Ziua Porumbului 2021. Hibrizi în premieră, de la Bayer CropScience Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 347 Vizualizări

Ziua Porumbului 2021. Hibrizi în premieră, de la Bayer CropScience

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a găzduit joi, 9 septembrie, o nouă ediție a ZILEI PORUMBULUI.

Sărbătoarea porumbului a bifat cea de-a doua ediție, după cea de la Iernut din anul 2019, organizată de compania DAFCOCHIM Agro Târgu Mureș, distribuitor autorizat al celor mai mari producători de produse de uz fitosanitar din lume, și a prilejuit unui număr de 21 de companii naționale și multinaționale testarea unei game variate de produse din domeniul inputurilor pentru agricultură și protecției plantelor: Adama, Azomureș, BASF, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection, Corteva Agriscience, Donau Saat, FMC Agro România, Holland Farming Agro, KWS, Lidea, Limagrain, MAS Seeds, Marton Genetics, Nufarm, Saaten Union, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Turda, Sumit Agro, Syngenta, Timac Agro și UPL.

Lotul demonstrativ de la Seuca al companiei Bayer CropScience România a fost cultivat folosind cinci hibrizi, dintre care doi cultivați în premieră în țara noastră.

”Compania Bayer participă cu hibrizi Dekalb, avem cinci hibrizi în lotul demonstrativ din care doi sunt hibrizi cultivați pentru prima dată în România, mă refer la hibridul DKC 4897 și hibridul DKC 4709, sunt hibrizi din grupa de maturitate 350 – 390 FAO, hibrizi care se pretează pentru zona Transilvaniei. De asemenea, avem și hibrizi din grupa de maturitate 400-450 FAO, aici mă refer la hibridul DKC 5182 și totodată din grupa de maturitate 300-350 FAO avem hibridul DKC 4391. Sunt hibrizi care au fost cultivați, care dau rezultate foarte bune și pe care în acest an îi putem vedea la lucru și îi putem prezenta fermierilor din zona de centru a României”, a declarat Mihai Gheorghe, director comercial Bayer CropScience România și Republica Moldova.

Totodată, Mihai Gheorghe a mai subliniat că Bayer CropScience România a asigurat programul de protecție pentru întreg lotul demonstrativ de la Seuca, ”prin produsele de protecție pe care le are, prin erbicidele pe care le are.”

”Erbicidarea s-a efectuat cu Adengo în preemergență și după aceea s-au efectuat tratamente de corecție cu erbicidul Laudis și acolo a fost cazul cu erbicidul Equip. Schema de tratamente nu a mai inclus și altceva pentru că nu a fost nevoie”, a precizat Mihai Gheorghe.

Nu în ultimul rând, reprezentantul companiei Bayer CropScience România și Republica Moldova a recomandat cultivatorilor de porumb pe suprafețe mari să utilizeze, pentru recoltare eșalonată, un portofoliu de produse din diverse grupe de maturitate.

”Dacă ne uităm astăzi la cum arată cultura de porumb putem să vedem și putem să spunem cu certitudine că avem nevoie în ferme, ca fiecare fermier să aibă o paletă de produse cu diferite grupe de maturitate pentru că în acest fel se poate asigura o recoltare eșalonată. Observăm că în momentul de față porumbul încă este verde în această zonă, recoltatul se va face un pic mai târziu comparativ cu ce a fost în anul 2020, iar producțiile sunt foarte bune. O etapă extrem de importantă în reușita unei culturi este recoltatul, astfel consider că trebuie să avem în cultura dintr-o fermă diferite grupe de maturitate, de la hibrizi timpurii, la hibrizi semitimpurii și – de ce nu – și hibrizi semitardivi”, a punctat Mihai Gheorghe.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE