Home / Agricultura / Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Agricultură sustenabilă, cu UPL

Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Agricultură sustenabilă, cu UPL

Distribuie

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a găzduit joi, 9 septembrie, o nouă ediție a ZILEI PORUMBULUI.

Sărbătoarea porumbului a bifat cea de-a doua ediție, după cea de la Iernut din anul 2019, organizată de compania DAFCOCHIM Agro Târgu Mureș, distribuitor autorizat al celor mai mari producători de produse de uz fitosanitar din lume, și a prilejuit unui număr de 21 de companii naționale și multinaționale testarea unei game variate de produse din domeniul inputurilor pentru agricultură și protecției plantelor: Adama, Azomureș, BASF, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection, Corteva Agriscience, Donau Saat, FMC Agro România, Holland Farming Agro, KWS, Lidea, Limagrain, MAS Seeds, Marton Genetics, Nufarm, Saaten Union, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Turda, Sumit Agro, Syngenta, Timac Agro și UPL.

UPL, a cincea companie din lume furnizoare de soluții în domeniul agriculturii, cu un portofoliu integrat de produse atât brevetate cât și post-brevetate pentru o gamă variată de culturi de câmp și culturi horticole, inclusiv semințe, produse de protecția plantelor, biosoluții, fertilizanți și soluții post-recoltare, a fost prezentă în premieră la evenimentul organizat de companiile DAFCOCHIM și Kodagro.

”Compania UPL România este o companie să spunem mai nouă pe piață sub această denumire. UPL a fost fondată în urmă cu mai bine de 50 de ani în India, iar prin achiziții succesive s-a extins pe piața mondială în diverse etape, începând cu America de Sud unde suntem mai bine reprezentați, iar apoi în Europa. În 2018 a început fuziunea cu Arysta, practic Grupul UPL a achiziționat Arysta. De atunci mergem împreună sub denumirea de UPL, portofoliile celor două companii fiind complementare și devenind practic compania numărul cinci la nivel mondial, cu o cifră de afaceri globală de peste 5 miliarde de dolari”, a declarat Andreea Manolescu, director general al UPL România.

Din echipa UPL România care s-a aflat la Seuca a făcut parte și Mircea Purcărea, director comercial, care a făcut o trecere în revistă a principalelor produse din portofoliu.

”Dorim să le mulțumim organizatorilor pentru invitație, suntem la prima participare și ne onorează acest lucru. Portofoliul nostru pentru porumb nu este foarte extins, chiar dacă la celelalte culturi avem un portofoliu foarte vast și bine ancorat pe piața de protecție a plantelor din România precum și de biostimulatori. Suntem prezenți aici cu produse de tratament pentru sămânța cerealelor de toamnă, grâu, orz, bineînțeles și cu insecticidul tratament-sămânță Signal 300 ES, care se poate utiliza și la culturile de primăvară, și anume porumb și floarea soarelui. Atragem atenția fermierilor din zonă că pentru a controla atacurile masive de Vierme sârmă, care sunt vizibile primăvara la porumb și la floarea soarelui, este obligatoriu să facem tratament sămânță la grâu și la orz cu Signal 300 ES, pentru a face combaterea Viermelui sârmă prin densitatea semințelor tratate pe metru pătrat, densitate pe care o asigură doar cerealele păioase. Produsele care sunt recomandate pentru cultura de porumb și care se află în portofoliul UPL România sunt erbicidele Cliophar 600 – un produs ce conține 600 dw grame/litru Clopyralid, Minstrel – un produs ce conține 200 de grame de fluroxipir, precum și Kalimba – cu 480 de grame/litru de dicamba. Totodată, la cultura de porumb suntem prezenți cu adjuvantul Silwet Gold, un produs consacrat în România în cadrul categoriei de adjuvanți surfactanți, precum și cu o gamă destul de largă de biostimulatori, iar la porumb recomandăm produsul Maize Top, un produs pe bază de alge marine, împreună cu zinc, și un produs de top care se vinde în România în volume foarte mari la mai multe culturi, produsul Aminoplant, care asigură vigoare plantelor și trecerea cu bine peste perioadele de stres asigurând totodată niște sporuri de producție considerabile”, a precizat Mircea Purcărea.

UPL România se pregătește să își ocupe un loc important și în piața de erbicide pentru cultura grâului cu cinci erbicide noi, și anume: Kinara – diflufenican 500 de grame/litru, Reliance – diflufenican 200 de grame/litru plus flufenacet 400 de grame/litru, Finy-metsulfuron metil – 200 de grame/kilogram, Xanadu – Bensufuron metil – 500 de grame/kilogram plus metsulfuron metil – 40 de grame/kilogram, Minstrel – fluroxipir – 200 grame/litru.

Noutatea absolută din această toamnă pentru fermierii din Transilvania este lansarea pe piață a unui produs bio, cu dedicație pentru cultura cartofului, mai precis pentru perioada de depozitare a acestui aliment esențial vieții de zi cu zi, și anume Argos. Cu o concentrație de 843,2 de grame/litru ulei esențial de portocale – Argos este una din puținele soluții de inhibare a încolțirii cartofilor pe perioada de depozitare. Acest produs continuă seria de omologări și de parteneriate cu scopul dezvoltării unei agriculturi sustenabile în Europa și România.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: ”Gala Aniversară Zi de Zi 20 de ani” în peste 250 de imagini

Distribuie Cotidianul mureșean Zi de Zi și-a sărbătorit cele două decenii de activitate în cadrul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.