Home / Invatamant / Tabloul amintirilor. A sunat clopoțelul! Cine răspunde?

Tabloul amintirilor. A sunat clopoțelul! Cine răspunde?

Distribuie

Cu șase decenii în urmă, la 15 septembrie 1958, un număr de 40 de adolescenți din Luduș și din satele apropiate s-au întâlnit pentru prima oară într-una din clasele Școlii Medii Mixte din Luduș pentru a începe o nouă etapă din viața lor. Timp de patru ani au trecut și prin bune și prin rele, au învățat cu profesori dedicați misiunii lor nobile, s-au și distrat, așa cum se putea în anii aceia și în final, în iunie 1962 au absolvit examenul de Maturitate, Bacalaureatul din zilele noastre. Și-au urmat fiecare drumul lui în viață, s-au risipit prin țară și străinătate, alții au rămas în Luduș, dar toți au fost oameni respectați datorită seriozității, competenței și probității lor.

Până la declanșarea Pandemiei, în ultimii ani, o parte dintre colegi au participat la întâlniri ale nostalgiei, prilej de multe aduceri aminte despre anii aceia grei, din punct de vedere economic și politic, dar totuși frumoși. Acum, cu un an înainte de aniversarea celor 60 de ani de la absolvire sunăm clopoțelul pentru marea întâlnire. Din nefericire, 11 dintre colegi sunt absenți motivați, dar mai sunt 29 care ar putea veni la întâlnirea la care ar putea putea fi prezente și două dintre fostele noastre profesoare.

Așadar, colegii care aud sunetul clopoțelului sunt invitați să ia legătura cu colegul lor, semnatarul acestor rânduri, pentru a ne organiza. Chiar dacă mai avem un an până la marea întâlnire este bine să pornim din timp, dragă Achim, Baghiu, Biriș, Călugăr, Chima, Chirilă, Cormoș, Damian, Fanea E., Fanea M., Felvinczi, Floare, Giurgea, Hagău, Jeler, Man, Marian, Muntean, Mureșan, Neamțu, Oniță, Orosan, Răchită, Răileanu, Rizoli, Rusu, Stuparu, Șofron…

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Investiții noi prin PNRR, pentru modernizarea infrastructurii educaționale din Corunca

Distribuie Primăria Comunei Corunca a demarat, în data de 12 martie 2024, două licitații, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.