Tabloul amintirilor. A sunat clopoțelul! Cine răspunde? Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2861 Vizualizări

Tabloul amintirilor. A sunat clopoțelul! Cine răspunde?

Cu șase decenii în urmă, la 15 septembrie 1958, un număr de 40 de adolescenți din Luduș și din satele apropiate s-au întâlnit pentru prima oară într-una din clasele Școlii Medii Mixte din Luduș pentru a începe o nouă etapă din viața lor. Timp de patru ani au trecut și prin bune și prin rele, au învățat cu profesori dedicați misiunii lor nobile, s-au și distrat, așa cum se putea în anii aceia și în final, în iunie 1962 au absolvit examenul de Maturitate, Bacalaureatul din zilele noastre. Și-au urmat fiecare drumul lui în viață, s-au risipit prin țară și străinătate, alții au rămas în Luduș, dar toți au fost oameni respectați datorită seriozității, competenței și probității lor.

Până la declanșarea Pandemiei, în ultimii ani, o parte dintre colegi au participat la întâlniri ale nostalgiei, prilej de multe aduceri aminte despre anii aceia grei, din punct de vedere economic și politic, dar totuși frumoși. Acum, cu un an înainte de aniversarea celor 60 de ani de la absolvire sunăm clopoțelul pentru marea întâlnire. Din nefericire, 11 dintre colegi sunt absenți motivați, dar mai sunt 29 care ar putea veni la întâlnirea la care ar putea putea fi prezente și două dintre fostele noastre profesoare.

Așadar, colegii care aud sunetul clopoțelului sunt invitați să ia legătura cu colegul lor, semnatarul acestor rânduri, pentru a ne organiza. Chiar dacă mai avem un an până la marea întâlnire este bine să pornim din timp, dragă Achim, Baghiu, Biriș, Călugăr, Chima, Chirilă, Cormoș, Damian, Fanea E., Fanea M., Felvinczi, Floare, Giurgea, Hagău, Jeler, Man, Marian, Muntean, Mureșan, Neamțu, Oniță, Orosan, Răchită, Răileanu, Rizoli, Rusu, Stuparu, Șofron…

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE