Home / Politic / Deputatul USR PLUS Adrian Giurgiu, scrisoare deschisă către ministrul Mediului

Deputatul USR PLUS Adrian Giurgiu, scrisoare deschisă către ministrul Mediului

Distribuie

Deputatul USR PLUS de Mureș Adrian Giurgiu, membru în Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic a Camerei Deputaților, i-a adresat vineri, 17 septembrie, ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tánczos Barna, o scrisoare deschisă prin intermediul căreia solicită dispunerea în regim de urgență, prin Corpul de Control al instituției, efectuarea de verificări la Direcția Silvică Suceava, pe raza căruia echipa de filmare a activistului de mediu Tiberiu Boșutar a fost agresată de un grup coordonat de un silvicultor local.

“Vă pun în vedere obligația morală pe care o aveți, de a dispune în regim de urgență, prin Corpul de Control al instituției pe care o conduceți, efectuarea de verificări la Direcția Silvică Suceava, unitate a Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva. Conform informațiilor publice și devenite virale, activistul de mediu Tiberiu Boșutar și doi jurnaliști au suferit vătămări corporale grave, în timp ce se aflau pe teritoriul comunei Coșna, din județul Suceava. Cei trei, care filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri, au fost bătuți crunt de 20 de persoane și au avut nevoie de asistență medicală, la Spitalul Municipal din Vatra Dornei. Conform declarațiilor lui Tiberiu Boșutar, echipa de filmare a fost atacată de un grup coordonat de un silvicultor care nu se află la prima abatere de acest fel”, a arătat deputatul Adrian Giurgiu.
În opinia deputatului USR PLUS de Mureș, ”este inadmisibil ca un angajat al unei instituții publice, care prin atribuțiunile sale se presupune că ar trebui să apere pădurea și să semnaleze furturile de lemne, să aibă un comportament medieval, prin coordonarea unei hoarde înarmate cu topoare și răngi.”

”Până când institituțiile statului român vor administra probele prin care vinovații vor fi trași la răspundere, consider, domnule ministru, că este de datoria dumneavoastră să acționați cu celeritate și să dispuneți urgent măsurile administrative pe care le așteaptă o țară întreagă. Nu mai avem nevoie de uscături puse să “apere” pădurile României și nici de lupi stăpâni la oi. Vă mulțumesc și vă asigur de respectul meu”, și-a încheiat scrisoarea deschisă deputatul USR PLUS de Mureș.

(Redacția)



Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Furt dintr-un magazin din Târgu Mureș. Suspectul, prins de jandarmi în câteva minute

Distribuie Un bărbat a fost prins de jandarmii mureșeni la scurt timp după ce a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.