Home / Agricultura / Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Produsele Adama, medicamente pentru culturi

Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Produsele Adama, medicamente pentru culturi

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a găzduit joi, 9 septembrie, o nouă ediție a ZILEI PORUMBULUI.

Sărbătoarea porumbului a bifat cea de-a doua ediție, după cea de la Iernut din anul 2019, organizată de compania DAFCOCHIM Agro Târgu Mureș, distribuitor autorizat al celor mai mari producători de produse de uz fitosanitar din lume, și a prilejuit unui număr de 21 de companii naționale și multinaționale testarea unei game variate de produse din domeniul inputurilor pentru agricultură și protecției plantelor: Adama, Azomureș, BASF, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection, Corteva Agriscience, Donau Saat, FMC Agro România, Holland Farming Agro, KWS, Lidea, Limagrain, MAS Seeds, Marton Genetics, Nufarm, Saaten Union, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Turda, Sumit Agro, Syngenta, Timac Agro și UPL.

”Participăm în fiecare an la evenimentele organizate de către DAFCOCHIM aici în județul Mureș, atât la ZIUA PORUMBULUI cât și la ZIUA GRÂULUI, evenimente unde compania Adama  are o prezență constantă. Colaborarea cu DAFCOCHIM este excelentă, prin intermediul lor putem ajungem la poarta fermelor din această zonă cu produsele noastre, fapt pentru care le adresăm mulțumirile noastre pentru încredere și pentru business-ul care-l creăm împreună. În ce privește cultura porumbului, este primul eveniment din această zonă a țării în care suntem prezenți. Suntem în plin sezon al porumbului, fapt pentru care a și fost organizat acest eveniment de către compania DAFCOCHIM menit să-i pună față în față pe producătorii de imputuri și fermieri. Ne bucură faptul că ne revedem în primul rând cu fermierii în acest an după o perioadă destul de lungă de timp ca urmare a acestei perioade de pandemie. Am venit și de această dată cu un portofoliu complet de produse pentru cultura  porumbului în ce privește erbicidarea, atât în preemergență cât și în post emergență. Mai exact, este vorba de produse precum Efica 960 EC, erbicid preemergent cu acțiune împotriva buruienilor monocotiledonate dar şi a unora dicotiledonate, urmat de pachetul Pyxides, erbicid complet pentru postemergentă timpurie care se poate aplica chiar și în două faze. Pe de altă parte, avem și un insecticid omologat pentru Tanymecus dilaticollis, și anume produsul Lamdex Extra. Putem spune că Adama de fiecare dată vine în fața fermierilor cu un portofoliu complet, produsele noastre sunt apreciate de aceștia, sunt folosite de agricultori, aspect extrem de important care ne bucură foarte mult. În ce privește anul agricol 2021, din punctul nostru de vedere este unul bun, culturile arată bine în câmp, chiar dacă am avut o perioadă de secetă în această vară, pentru această zonă e ok, față de condițiile existente în acest an. În acest lot experimental avem produsele noastre aplicate în cultura de porumb, erbicidările au fost făcute cu produsele de care am menționat, fapt pentru care se poate vedea că au lucrat extrem de bine, ceea ce oferă încredere fermierilor în ce privește produsele noastre. Deși am traversat o perioadă de pandemie, agricultura își vede de drumul ei, merge înainte. E nevoie să producem hrană în continuare, indiferent că este pandemie sau nu, fapt pentru care culturile trebuiesc îngrijite. Pentru aceste culturi, produsele noastre reprezintă un medicament pentru sănătatea lor, necesare pentru obținerea de recolte cât mai productive”, a afirmat Kocsis Mihail, director regional de vânzări, Adama Agricultural Solution.

Alin ZAHARIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Iluminat festiv spectaculos la Târgu Mureș!

Reprezentanții Primăriei municipiului Târgu Mureș au publicat, duminică seara, pe pagina de Facebook a instituției, …