Mobilizare împotriva deșeurilor aruncate ilegal Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 241 Vizualizări

Mobilizare împotriva deșeurilor aruncate ilegal

Voluntari de toate vârstele, elevi, angajați din companii, ONG-uri și voluntari din instituții publice au răspuns sâmbătă, 18 septembrie, organizatorului Zilei Naționale de Curățenie – Let’s Do It România și au curățat zonele de deșeurile aruncate ilegal.

Aproape 300 de voluntari

Potrivit organizatorilor, două autocare au fost ocupate de participanți și de la ora 10.00 au pornit spre zonele de curățat. Anul acesta acțiunea a fost concentrată pe zonele de pădure deoarece, anterior acțiunii, acolo au fost identificate cele mai mari probleme de depozitare ilegală a deșeurilor. Voluntarii au fost așteptați de reprezentanți ai Direcției Silvice și au pornit cu aceștia pe traseele selectate: pădurea de pe Calea Sighișoarei, liziera pădurii din zona Spitalului Județean și pădurea de la Platoul Cornești. De asemenea, au fost grupuri de voluntari care au curățat malul Mureșului și zona Mureșeni.

”În Târgu Mureș la Ziua Națională de Curățenie au participat aproximativ 280 de voluntari. 11 mașini ale operatorului Sylevy au colectat sâmbătă 60 de metri cubi de deșeuri, aproximativ 21 tone. La nivel de județ din cauza ploii torențiale din ziua evenimentului, în multe localități nu s-a putut ține acțiunea. Voi reveni în cel mai scurt timp cu datele complete. Recomandăm primăriilor care, datorită vremii, au fost nevoite să anuleze acțiunea să reprogrameze pentru sâmbăta viitoare. Mulțumim pe această cale tuturor voluntarilor, partenerilor care au susținut cu cele necesare realizarea acestei acțiuni: Kastamonu, Klarwin, Azomureș, Actemium, Decathlon și Herlitz și autorităților care au fost alături de noi atât în timpul pregătirilor cât și la eveniment”, a declarat Nicoleta Simion, coordonator județean al Zilei Naționale de Curățenie.

Totodată, reprezentanții Let’s Do It, România! îi invită pe cei care doresc să fie parte din schimbare să fie voluntari digitali, adică să marcheze deșeurile pe care le întâlnesc în natură în aplicația TrashOut. ”Echipa Let’s Do It, Romania! va transmite sesizări autorităților prin platforma 4B”, a mai transmis Nicoleta Simion.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE