Home / Stiri nationale / SCUMPIRI record anunțate la apa îmbuteliată!

SCUMPIRI record anunțate la apa îmbuteliată!

Distribuie

Producătorii de apă de izvor nu mai pot menține actualul nivel al prețurilor. Scumpirile din ultimul an la energie, ambalaje și combustibili pun o presiune mare asupra sustenabilității afacerilor, anunță Asociația Producătorilor din Industria Apei (APRIA). Prin urmare, în această perioadă, are loc o recalibrare a nivelului de preț, astfel încât o parte din costurile suplimentare va fi transferată către clienții finali.

”Membrii APRIA au fost tot timpul atenți la nevoile clienților, investind în calitate și în eficientizarea proceselor de producție pentru a oferi cea mai bună apă la cele mai bune prețuri. Din păcate, scumpirile uriașe din ultima perioadă nu mai au cum să fie acoperite în integralitate de producători, așa că vom asista în următoarea perioadă la o majorare a prețului cu 20%”, precizează reprezentanții APRIA.

De ce se scumpește apa îmbuteliată

Potrivit APRIA, anul acesta producătorii de apă de izvor plătesc facturi de energie electrică cu 90% mai mari față de 2020, prețul combustibililor s-a majorat cu aproximativ 20% și, în plus, a crescut cu aproape 50% prețul ambalajelor (PET-uri, carton, folie). De asemenea, membrii APRIA resimt și presiunea cursului de schimb leu-euro, din cauza investițiilor majore realizate în ultimul timp, evoluția acestuia reprezentând o permanentă îngrijorare.  

”Membrii APRIA vor continua să investească în utilaje de ultimă generație pentru a crește gradul de eficiență și se vor orienta spre soluții inovatoare de producție și utilizare a energiei. Cu toate acestea, reprezentanții APRIA consideră ca efortul lor trebuie să fie dublat și de acțiuni ale autorităților, să sprijine companiile care produc în România și să încurajeze demersurile care își propun realizarea unor activități economice sustenabile”, s emenționează într-un comunicat de presă.

Despre APRIA

Alcătuită din companii de renume din industria românească, Asociația Producătorilor din Industria Apei (APRIA) are misiunea de apăra interesele membrilor săi și de a veghea la respectarea dreptului românilor de a avea acces la cea mai importantă resursă: apa. De-a lungul timpului, APRIA s-a dovedit un partener vocal de dialog al autorităților, care a luat parte la orice schimbare legislativă, cu misiunea să întărească mediul de afaceri și să susțină un produs final corect pentru consumator.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Medicii avertizează: “Domnilor guvernanți, exodul medicilor va reîncepe!”

Distribuie În urma protestelor inițiate în data de 16 ianuarie de asociațiile reprezentative naționale ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.