Home / Agricultura / Ziua Porumbului Dafcochim 2021. P9889 – hibridul Corteva numărul 1 în România

Ziua Porumbului Dafcochim 2021. P9889 – hibridul Corteva numărul 1 în România

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a găzduit joi, 9 septembrie, o nouă ediție a ZILEI PORUMBULUI.

Sărbătoarea porumbului a bifat cea de-a doua ediție, după cea de la Iernut din anul 2019, organizată de compania DAFCOCHIM Agro Târgu Mureș, distribuitor autorizat al celor mai mari producători de produse de uz fitosanitar din lume, și a prilejuit unui număr de 21 de companii naționale și multinaționale testarea unei game variate de produse din domeniul inputurilor pentru agricultură și protecției plantelor: Adama, Azomureș, BASF, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection, Corteva Agriscience, Donau Saat, FMC Agro România, Holland Farming Agro, KWS, Lidea, Limagrain, MAS Seeds, Marton Genetics, Nufarm, Saaten Union, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Turda, Sumit Agro, Syngenta, Timac Agro și UPL.

“Bine ați venit la mica expoziție Corteva Agriscience”, i-a întâmpinat Jean Ionescu, Country Leader România și Republica Moldova, Corteva Agriscience, pe fermierii care au participat la Ziua Porumbului de la Seuca, și a continuat cu o succintă prezentare a companiei.

“Corteva Agriscience este cea mai mare companie furnizoare de inputuri, semințe și produse de protecție a plantelor din România, este o companie americană sută la sută, suntem parte a DowDuPont, o companie mondială cu un business de 120 de miliarde de dolari și suntem prima companie din lume care în 1926 a reușit să aducă fermierului primul hibrid de porumb în Statele Unite ale Americii. În România suntem din 1956, suntem cel mai mare furnizor de semințe de porumb, floarea soarelui, soia ș.a., datorită avantajului de productivitate pe care îl oferim fermierilor”, a subliniat Jean Ionescu.

Prezentarea hibrizilor de porumb, din binecunoscutul brand Pioneer, a început cu P8834, însă am menționa înainte câteva din caracteristicile hibrizilor Corteva care plasează compania în poziția de lider – productivitate ridicată, toleranță la secetă și arșiță, densitate foarte ridicată a boabelor, randamente între 83 la 86% la boabe și o foarte bună pierdere a apei din bob.

“Sunt în fața celui mai timpuriu hibrid pe care îl oferim – P8834. Este un hibrid 310 FAO, de departe cel mai productiv, cel mai tolerant la secetă hibrid din România în această grupă de maturitate. În sudul României se cultivă și în cultură dublă după orz și după rapiță, adică dumneavoastră îl recoltați în Transilvania cam la o săptămână – 10 zile după floarea soarelui. Ce trebuie reținut este că nu are competitor de performanță. Cine vrea hibrid timpuriu, P8834 este cea mai bună variantă”, a punctat Jean Ionescu, Country Leader România și Republica Moldova, Corteva Agriscience.

Următorul hibrid prezentat a fost P9610 care are un randament de producție de 11,5 tone/hectar. “E genetică de ultimă generație, iar hibridul are o capacitate excelentă de explorare cu sistemul radicular a unui volum foarte mare de sol, e un hibrid Aquamax, iar gama Aquamax este cea care domină agricultura României ca performanță, practic în intervalul de productivitate 6-15 tone sunt cei mai buni hibrizi de departe din piață. Ce trebuie să luați în calcul e că e un hibrid de densitate ridicată, nu semănați sub 72.000 de semințe și unde aveți terenul bun, fertilitate ridicată și tehnologie duceți-vă cu sacul și hectarul. Noi am făcut o evaluare și va avea o producție între 16 și 18 tone de boabe”, a spus top managerul Corteva Agriscience.

Din punct de vedere al productivității, potrivit lui Jean Ionescu, cei mai productivi hibrizi din loturile demonstrative de la Seuca vor fi P9889 și P9757, hibrizi din grupele 350, respectiv 370 FAO.

“P9889 este hibridul numărul 1 în România și va fi cel puțin încă patru ani de acum înainte datorită stabilității, constanței, productivității superioare. E un hibrid de porumb care în condiții excelente de cultură poate sări de 20 de t de boabe în condiții de irigat, în mod normal în România realizează ușor 18-19 tone de boabe și vă rog să rețineți că este hibridul numărul 1 în România datorită în primul rând constanței pe care o are. E un hibrid care are cel mai bun sistem de închidere și deschidere a stomatelor”, a afirmat Country Leaderul România & Moldova, Corteva Agriscience.

Despre P9757, Jean Ionescu a spus: “e cel mai tardiv din lotul demonstrativ, 370 FAO, este un hibrid care va atinge 18 tone în această locație. Opinia mea este că va fi hibridul numărul 1 între hibrizii semitimpurii”. 

După prezentarea loturilor cultivate cu hibrizii Pioneer, top managerul a insistat succint și asupra produselor de protecția plantelor aflate în portofoliul Corteva Agriscience.

“Suntem compania numărul 1 din punct de vedere al portofoliului destinat cerealelor păioase. Pixxaro Super este cea mai completă soluție pentru dicotiledonate, de asemenea cine are probleme cu monocotilele – Palas și Floramix sunt produsele noastre și rezolvă toate di- și monocotilele. Fungicidul Evolus este cel mai avansat produs pentru primul tratament, are un avantaj de performanță de cel puțin 25% față de alte produse competitoare. Venim cu o variantă îmbunătățită care este Verben, îl vom lansa anul viitor și va fi cel mai bun fungicid T1 din România. Cine dorește performanță superioară la păioase, să ia în calcul fungicidele Corteva. De asemenea, suntem compania cu cel mai complet portofoliu pentru mono și dicotiledonate în postemergență la porumb și oferim pentru postemergență la porumb erbicidele Principal Plus, Arigo, Mustang, Principal simplu”, a încheiat Jean Ionescu prezentarea tehnică.

Ligia VORO

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

RESTRICȚII NOI! Barurile, cluburile și discotecile, închise!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat vineri, 22 octombrie, Hotărârea nr. 91 privind …