Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Summit Agro, portofoliu bogat pentru porumb Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 236 Vizualizări

Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Summit Agro, portofoliu bogat pentru porumb

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a găzduit joi, 9 septembrie, o nouă ediție a ZILEI PORUMBULUI.

Sărbătoarea porumbului a bifat cea de-a doua ediție, după cea de la Iernut din anul 2019, organizată de compania DAFCOCHIM Agro Târgu Mureș, distribuitor autorizat al celor mai mari producători de produse de uz fitosanitar din lume, și a prilejuit unui număr de 21 de companii naționale și multinaționale testarea unei game variate de produse din domeniul inputurilor pentru agricultură și protecției plantelor: Adama, Azomureș, BASF, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection, Corteva Agriscience, Donau Saat, FMC Agro România, Holland Farming Agro, KWS, Lidea, Limagrain, MAS Seeds, Marton Genetics, Nufarm, Saaten Union, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Turda, Sumit Agro, Syngenta, Timac Agro și UPL.

Patricia Maria Știrbu, Președinte Summit Agro România, a fost prezentă la ZIUA PORUMBULUI la Seuca și a lăudat organizatorii, echipa companiei DAFCOCHIM Agro.

“A fost o bucurie să fim astăzi împreună, să ne vedem cu fermierii după atâta timp și să împărtășim din noutățile care sunt în portofoliul nostru. DAFCOCHIM este un partener foarte important pentru noi, cu care avem o colaborare de foarte mulți ani, practic de când este Sumitomo în România”, a subliniat Patricia Maria Știrbu.

Summit Agro România a fost și în pandemie alături de fermieri și de colaboratorii săi, de distribuitori, susținându-i inclusiv prin credite ca să poată să reziste în vremurile de restriște.

În viitor, Summit Agro România va rămâne alături de partenerii săi, chiar dacă vremurile nu se arată dintre cele mai bune.

“Se arată un an bun agricol la orizont, dar acum va trebui să avem sprijin și din toate celelalte sfere, pentru că vom avea scumpiri la materiile prime, la electricitate, la combustibili, se vor scumpi produsele de protecție a plantelor, toate prețurile vor crește și atunci cu o inflație mare și cu un curs de schimb valutar care nu ne avantajează pe niciunii va fi destul de complicat să supraviețuim și să putem să îi ajutăm pe cei care lucrează în agricultură și să reziste și ei. Va fi ceva similar cu seceta. Noi vom face tot ce este posibil să venim cu produse bune, cu produse noi, ca să avem soluții pentru substanțele care vor fi retrase și de care au atâta nevoie fermierii și să continuăm să fim alături de ei, așa cum am fost și până acum”, a subliniat Președintele Summit Agro România.

Summit Agro România nu a avut genetică în loturile demonstrative de la Seuca, însă a prezentat un portofoliu bogat de produse de protecție a culturii de porumb.

“Avem o gamă largă de produse pentru cultura porumbului, atât insecticide, cât și erbicide și fertilizanți foliari cu aminoacizi. Dintre insecticide avem un insecticid cu aplicare la sol, Trika Expert, este un produs relativ nou, a fost lansat în 2017, folosit în cultura porumbului și nu numai, pentru că are o omologare largă, acționează ca un starter pentru creșterea plantelor în prima fază a perioadei de vegetație, combate viermii, larvele viermelui sârmă, a cărăbușului de mai, larvele de diabrotica ș.a. După părerea mea va fi un produs de viitor, odată cu retragerea de pe piață a neonicotinoidelor sau la un moment dat interzicerea folosiriilor în România și atunci variantele deja sunt limitate pentru combaterea acestor dăunători. Trika Expert este un produs cu aplicare la sol, deodată cu semănatul, și astfel asigură o protecție peste 60 de zile, deja porumbul crește în intervalul acesta asigurând o protecție foarte bună. Un alt produs cunoscut din portofoliul nostru – Mospilan – este folosit în cultura porumbului, tot pentru un dăunător periculos și problemă – Tanymecus”, a prezentat Sigmond Endre, director de vânzări, Summit Agro România.

Pe lângă aceste produse, compania deține și o gamă largă de erbicide pe care fermierul le poate folosi în funcție de regimul pluviometric.

“Produsul lansat anul trecut este Click Pro, care are un mare avantaj că poate fi aplicat preemergent, ca un erbicid pedicular, sau în postemergență până la opt frunze ale porumbului, ceea ce reprezintă un avantaj foarte mare. Dacă a achiziționat produsul și nu are un regim pluviometric destul de mare, este secetă în perioada de la semănat până la răsărit, nu trebuie să se grăbească să îl aplice, pentru că poate să îl aplice ulterior când condițiile sunt favorabile hidric. Ideal este să îl aplice până la înfrățirea buruienilor, combate foarte bine dicotilele și chiar și unele monocotile”, a punctat directorul de vânzări.

În portofoliul Summit Agro România regăsim, cum deja amintea Sigmond Endre, și fertilizanți.

“În momentul în care apare un stres – termic, hidric, atunci pentru o bună dezvoltare, plantele au nevoie să fie ajutate printr-o fertilizare pe bază de aminoacizi. Noi avem un fertilizant – Fertigofol Ultra – care are în compoziție toți aminoacizii esențiali, pe lângă macroelemente, care asigură o revigorare și o recuperare a plantelor, mai ales după perioadele de stres. Avem omologat pentru cultura porumbului produsul Elit, un îngrășământ pe bază de macroelemente – azot, fosfor și potasiu, care se poate aplica în condiții de secetă și putem suplimenta necesarul de hrană al porumbului, bineînțeles acești fertilizanți foliari niciodată nu pot înlocui fertilizarea de bază, pentru ca aceasta trebuie să fie cea pe care se construiește”, a conchis specialistul Summit Agro România.

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE