Devino voluntar pentru copiii din centrele de plasament din Mureș! Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 991 Vizualizări

Devino voluntar pentru copiii din centrele de plasament din Mureș!

Programul educațional Ajungem MARI a demarat o nouă campanie de înscrieri pentru voluntari care să le fie alături copiilor din centrele de plasament, apartamentele și căsuțele de tip familial. Doritorii, care vor face activități online și fizic alături de tineri timp de opt luni, se pot înscrie până în data de 26 septembrie.

În județul Mureș, cei 250 de copii din centrele de plasament și căsuțele de tip familial din Târgu Mureș, Reghin, Sântana de Mureș, Sâncraiu de Mureș, Sighișoara și Ceuașu de Câmpie ar avea nevoie de ajutorul a 50 de voluntari. Unii mureșeni au ales deja să se implice pentru binele altora și îi vor îndruma pe noii voluntari în activitate.

„Când am preluat coordonarea nu știam dacă o să mă descurc, erau multe informații și multe lucruri noi, dar am avut parte de niște colege minunate care mi-au răspuns la toate întrebările. În plus, am aflat că am mai multă răbdare decât știam eu că am”, a declarat Alina Șandor, 36 de ani, care face voluntariat la Ajungem MARI de 4 ani și jumătate.

Ea a mai spus că schimbarea în voluntari se produce atât pe plan personal, cât și profesional.

„Am învățat și învăț zilnic lucruri noi, am cunoscut mulți oameni frumoși în anii aceștia și mă bucur de fiecare om și fiecare realizare a noastră și a copiilor”, a afirmat Alina Șandor.

Motivația principală a lui Mircea – Constantin Petcu, de 22 ani, pentru care a devenit voluntar în urmă cu nouă luni a fost să poată oferi ajutor.

„Consider că fiecare om are potențial, însă pentru a atinge acest potențial, avem nevoie de multe ori de cineva să ne ajute, să putem adresa întrebări și să primim răspunsuri”, a mărturisit el.

„O teamă a fost că nu o să mă descurc cu copiii și că nu o să îi atrag prin modul meu de predare. Am rezolvat acest lucru prin simplul fapt că i-am ascultat și am fost atent la ceea ce aveau ei nevoie, astfel am ajuns în punctul să îi înțeleg și să știu ce abordare trebuie să am pentru a ne desfășura activitatea bine. Totul s-a rezolvat cu răbdare, înțelegere și atenție”, a mai povestit Mircea – Constantin.

„Emoția întâlnirii cu copiii încălzește inima oricui. Orice pas făcut alături de un copil înseamnă un viitor adult echilibrat, încrezător în el și în cei din jur, lucru de care ei au mare nevoie. Cu cât mai mulți voluntari, cu atât mai mulți astfel de adulți”, a transmis și Iuliana Baciu-Ersen, unul dintre coordonatorii Ajungem MARI.

Despre Ajungem MARI

Ajungem MARI, desfășurat de Asociația Lindenfeld, este singurul program național care susține pe termen lung educația copiilor și tinerilor instituționalizați și din medii defavorizate pentru a ajunge adulți fericiți, încrezători, responsabili și independenți. În prezent, în București și în cele 23 de județe, 2.500 de copii și tineri instituționalizați sau din familii defavorizate se bucură de educație interactivă și experiențe de formare cu sprijinul a 1.400 de voluntari care îi vizitează săptămânal.

„Voluntarii îi ajută pe copii și pe tineri pe termen lung, îi întâlnesc în centre, lucrează împreună, dar le pot deveni sprijin până se angajează și își formează familiile lor. Pentru acest sprijin e nevoie de implicarea adulților cu experiență de viață, care îi pot ghida pe tineri”, a declarat Iarina Taban, fondatorul Programului Educațional Ajungem MARI.

Înscrierile pentru modulul 2021 – 2022

Scopul voluntarului este să fie mentor, model, să îi ajute pe copii să descopere lumea, să prindă încredere în propriile forțe, să devină independenți și responsabili. Activitățile pe care le vor desfășura voluntarii sunt ședințe de pregătire/ remediere școlară (română, matematică, engleză, franceză, informatică, fizică), ateliere creative (muzică, dans, fotografie, arte plastice), ateliere de siguranță online, educație pentru sănătate, educație civică, TIC, educație financiară și antreprenorială, pe baza suporturilor de curs din program.

Înscrierea se face prin completarea unui formular online pe website-ul www.ajungemmari.ro la secțiunea Devino Voluntar – https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/, unde se găsesc și toate detaliile despre program, până pe 26 septembrie. În perioada 21-28 septembrie toți cei care au aplicat vor primi răspuns, indiferent dacă au trecut sau nu în etapa următoare. Urmează trainingul inițial obligatoriu și o testare psihologică. Voluntarii vor fi repartizați la centre în funcție de programul lor, disponibilitate și ce vor să lucreze cu copiii.

În funcție de recomandările autorităților, în unele județe conducerea centrelor le va permite voluntarilor să participe fizic la activități cu copiii sau la ieșiri și excursii în afara centrelor. Iar acolo unde nu se poate merge fizic, voluntarii vor susține activități online pentru copii.

Voluntarii trebuie să aibă minim 16 ani, fără limită superioară de vârstă, iar un modul durează opt luni, în perioada noiembrie – iunie.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE