RESPECT! Premiul MERITO pentru profesoara Ema Patrichi! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1155 Vizualizări

RESPECT! Premiul MERITO pentru profesoara Ema Patrichi!

Ema Patrichi, profesoară pentru învăţământul primar la Şcoala Gimnazială “Dacia” din Târgu Mureş, este unul dintre cei 12 premianți ai Galei MERITO, eveniment care recunoaște meritele dascălilor ce contribuie la transformarea educației, și se înscriu astfel în comunitatea celor 67 de profesori valoroşi ai României, recunoscuți anual de Romanian Business Leaders (RBL).

”Educaţia este muncă de echipă”

Emanuela Patrichi are 47 de ani și este un influencer în educație. Blogul EmaLaScoala este o bibliotecă de resurse, iar pagina de Facebook e urmărită de 23.000 de persoane. A absolvit Liceul Pedagogic în Bacău, apoi Facultatea de Filologie (română – engleză) la Târgu Mureș, un masterat și un doctorat în critică literară. După aproape 30 de ani ca învățătoare, este în continuare preocupată de metode creative prin care să crească elevi independenți, creativi, toleranți și empatici.

“Duc mai departe acest zece simbolic, ca încă zece ani de acum încolo blogul meu să fie inspiraţie pentru colegii din ţară. Educaţia nu se face de unul singur. Cred că Educaţia este muncă de echipă – elevii din generaţiile mele recente şi părinţii lor au contribuit la tot ce am realizat. Din pandemia aceasta, am rămas numai cu lucruri bune, cu care vreau să merg mai departe, cu foarte mult optimism – copiii, părinţii, colegii din ţară, trebuie să ne vadă pe toţi ca o echipă: eu, profesorul, echipă cu copii mei; e,u profesorul, echipă cu părinţii; eu, profesorul, echipă cu colegii mei din şcoală sau din ţară. Pentru că Educaţia este despre a face lucruri în echipă”, a fost mesajul de încredere al Emei Patrichi, în discursul de primire a premiului, pe scena Galei.

Gala MERITO, la ediția a patra

Pe 8 septembrie 2021, peste 200 de lideri din business şi profesionişti din Educaţie au sărbătorit a VI-a generație de profesori MERITO. Gala MERITO s-a aflat, pentru al patrulea an consecutiv, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, drept recunoaștere a contribuției proiectului la reconstruirea prestigiului social al meseriei de învățător și de profesor. La eveniment a participat și domnul Sorin-Mihai Cîmpeanu, Ministrul Educației.

“Probabil ce apreciez cel mai mult este spiritul antreprenorial-inovator. De aproape 30 de ani modelează caractere, tineri, care să fie empatici, independenţi, toleranţi – chiar este o muncă extraordinară”, a menţionat Dragoş Petrescu, preşedintele Fundaţiei Romanian Business Leaders, în discursul Laudatio.

Ceilalţi 11 profesori laureaţi care se alătură din acest an comunității MERITO sunt oameni care îşi lasă amprenta pozitiv asupra generaţii întregi şi fac cinste meseriei de profesor: Anca Botoroagă – profesoară de Limba Engleză şi director, Adriana Bălaj – profesoară de Istorie, Mihaela Bucșa – profesoară de Fizică, Laura Stifter – profesoară de Religie şi Ştiinţe Socio-Umane; Liviu Drăghici – profesor de Ştiinţe Economice, Teodora Coman şi Cătălin Zaman – profesori de Limba şi Literatura Română, Daniela Ionele – profesoară de Discipline Tehnice şi instruire practică, Marișca Morari -educatoare, Ioana Baboș şi Florentina Tituleac – învăţătoare.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE