Home / Administratie / Acord CJ Mureș – ADR Centru modificat

Acord CJ Mureș – ADR Centru modificat

Consilierii județeni au aprobat joi, 23 septembrie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, modificarea acordului de parteneriat între Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru și Consiliul Județean (CJ) Mureș pentru realizarea proiectului „Sprijin la nivelul Regiunii Centru pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană, centre de agrement/ baze turistice (tabere școlare), infrastructură și servicii publice deturism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic și infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/sau drumuri de legătură”, ce vizează investiția “Reabilitare DJ 153 A și 153, traseu ErneiEremitu-Sovata”.

Astfel, aceasta s-a modificat și are următorul conținut: „Articolul 1. Se aprobă încheierea de către UAT Județul Mureș a Acordului de parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru pentru realizarea proiectului „Sprijin la nivelul Regiunii Centru pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană, centre de agrement/ baze turistice (tabere școlare), infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic și infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/sau drumuri de legătură”, ce vizează investiția “Reabilitare DJ 153 A și 153, traseu Ernei – Eremitu-Sovata”, conform anexei, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.”

”Prin adresa nr. 33.627/ 8 septembrie 2021, înregistrată la Consiliul Județean Mureș sub nr. 24.843/9 septembrie 2021, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru,ne aduce la cunoștință că, potrivit secțiunii 1.8 din Ghidul solicitantului “Valoarea maximă eligibilă a proiectului finanțat din POAT 2014-2020 pentru fiecare regiune nu poate depăși valoarea alocată pe regiune pentru acest apel” și pentru a ne încadra în valoarea alocată Regiunii Centru, ținând cont de economia înregistrată în urma finalizării achiziției ”Servicii de proiectare tehnică pentru DJ 153A – 153, traseu Ernei – Eremitu – Sovata” – ID dosar achiziție 3805833819,solicită modificarea Acordului de parteneriat, prin diminuarea valorii totale eligibile a proiectului cu 630.602,24 lei, inclusiv TVA, de la 2.475.381,82 lei la 1.844.779,58 lei. Contribuția proprie a UAT Județul Mureș se diminuează, de asemenea, de la 49.507,64 lei la 36.895,59 lei”, se precizează în expunerea de motive a proiectului.

Citeste si:  Decizie pentru utilizarea Castelului Banffy din Gheja

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ajutați-l pe Alexandru Moisin!

Comunitatea Blaga formată din elevii și cadrele didactice ale  Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” din Reghin …