Bilanțul Zilei naționale de curățenie în Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 141 Vizualizări

Bilanțul Zilei naționale de curățenie în Mureș

Voluntari de toate vârstele au curățat sâmbătă, 18 septembrie, zonele cu deșeuri din toată țara. Aproximativ 2.000 de saci cu deșeuri au fost strânși la acțiunea de curățenie organizată de ”Let’s Do It Romania!” în județul Mureș. 1.450 de voluntari din județul Mureș au participat la Ziua națională de curățenie și au curățat deșeurile depozitate ilegal în natură.

“Vremea nu ne-a fost favorabilă și în multe localități nu am putut ține acțiunile de curățenie, sau au fost reduse ca durată. Am încercat să răsplătim efortul micilor participanți și în unele puncte de lucru am trimis dulciuri, apă, iar în Stânceni și Aluniș am trimis ghiozdane echipate pentru școală. Încă mai este nevoie de astfel acțiuni de curătenie. Sper ca, într-o bună zi, atitudinea societății față de mediul înconjurător să se schimbe, iar ziua de curățenie să devină mai mult un context de socializare”, a declarat Nicoleta Simion coordonator județean.

Mobilizare generală

Din 2018 parteneri ai acestei acțiuni sunt Instituția Prefectului Mureș, Agenția pentru Protecția Mediului Mureș, Direcția Silvică Mureș, Administrația Bazinală de Apă Mureș, ADI Ecolect, iar partener media principal este Radio România Târgu Mureș.

Instituția Prefectului și Agenția pentru Protecția Mediului Mureș au fost primele instituții publice care au transmis în județ mesajul de mobilizare la curățenie. Direcția Silvică Mureș a asigurat siguranța voluntarilor pe zonele de pădure și a participat la acțiunea de curățenie cu 113 de angajați din cadrul instituției.

“Am însoțit grupurile de voluntari pe tot traseul de ecologizare și am curățat alături de ei. Îndemn voluntarii să petreacă cât mai mult timp în natură, să descopere frumusețea pădurilor, să o iubească și să o respecte”, a declarat Cătălin Rusu, coordonatorul Zilei naționale de curățenie din partea Direcției Silvice Mureș.

Din 2018 subprefectul județului Mureș, Nagy Zsigmond, a susținut activ mișcarea ”Let’s Do It Romania!”.

“Doar prin implicare și educație putem avea un mediu înconjurător curat. Se pare că schimbarea comportamentelor nedorite cere timp și voi susține toate tipurile de acțiuni pentru protejarea mediului înconjurător”, a declarat Nagy Zsigmond.

Sortare și apoi depozitare

Potrivit informațiilor furnizate de Nicoleta Simion, deșeurile au fost ridicate sâmbăta în municipiul Târgu Mureș de o firmă de salubrizare, iar în celelalte localități se vor colecta în cursul săptămânii.

”A fost făcută colectare selectivă pe fracție uscată plastic, iar înainte de depozitarea la groapă, toate deșeurile vor trece pe la stația de sortare. Resursele necesare acțiunii la nivel de județ au fost asigurate de companiile Kastamonu, Klarwin și Azomureș. În continuare, ”Let’s Do It, România!” îi invită pe cei care doresc să fie parte din schimbare să fie voluntari digitali, adică să marcheze deșeurile pe care le întâlnesc în natură în aplicația TrashOut. Echipa ”Let’s Do It, Romania!” va transmite sesizări autorităților prin platforma 4B, iar în maximum 30 de zile, autoritățile revin cu un status în ceea ce privește zonele respective”, a menționat Nicoleta Simion.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE