Home / Administratie / Licitație pentru transportul public în județul Mureș

Licitație pentru transportul public în județul Mureș

Aleșii județeni au aaprobat joi, 23 septembrie, într-o ședință ordinară de lucru, Studiul de oportunitate privind stabilirea modalității de gestiune a serviciului public de transport județean prin curse regulate la nivelul județului Mureș și Studiul de trafic privind identificarea și evaluarea fluxurilor de călători și a cerințelor de mobilitate ale colectivităților locale, în cadrul serviciului public de transport județean, prestat între localitățile județului Mureș. În aceeași ședință, a fost aprobat și Regulamentul pentru efectuarea serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate, în județul Mureș.

”La ședință a fost aprobată începerea și desfășurarea procedurii de licitație pentru transportul public în județul Mureș. Departamentul de transport public al Consiliului Județean Mureș a modificat caietul de sarcini ținând cont de nevoile locuitorilor. Potrivit modificărilor între 2022-2026, nu vor fi scoase la licitație toate rutele separat, ci au fost întocmite grupe de rute pentru care pot aplica companii de transport public. Un total de 17 grupe de rute vor fi anunțate de Consiliul Județean Mureș pentru cele 156 de trasee. Contractul va fi încheiat pentru patru ani cu compania câștigătoare, care nu mai poate rezilia unilateral contractul dacă consideră că una dintre rute nu este rentabilă. Dacă dorește, totuși să rezilieze contractul, vor fi anulate toate liniile din acea grupă”, a informat Biroul de presă al Consiliului Județean Mureș.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: Stâlp de electricitate doborât de o mașină

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș au fost solicitați să intervină duminică, în jurul …