Recomandări pentru un weekend în siguranță Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 66 Vizualizări

Recomandări pentru un weekend în siguranță

Pentru că siguranța cetățenilor reprezintă o prioritate, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mureș vor acționa pe parcursul weekendului, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității.

Polițiștii mureșeni vor acționa în această perioadă pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranţa şi fluenţa traficului rutier şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. 

Politiștii rutieri vor fi prezenți și în acest sfârșit de săptămână, pe principalele artere rutiere și vor acționa pentru fluidizarea traficului, folosind sistemele de supraveghere video aflate în dotare, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar și pe linia prevenirii și depistării celor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Creşterea siguranţei rutiere reprezintă o prioritate pentru instituția noastră, astfel că recomandăm cetăţenilor ca atunci când se află la volan, să ţină seama de următoarele sfaturi:

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se merge în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi regimul legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România. 

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi sau dacă ați consumat băuturi alcoolice!

Pentru a vă petrece timpul liber în siguranță, vă recomandăm să aveți grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să fiți atenți la copiii care vă însoțesc.

Dacă vă deplasaţi cu maşina în zone în care se organizează manifestări publice, respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri, lăsaţi vehiculele în parcările amenajate sau, pe timpul nopţii, în zone iluminate. Nu păstraţi în autoturisme, la vedere, bunuri de valoare!

Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi, învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă! 

Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera. 

Reamintim că purtarea măștii de protecție în spațiile închise, în mijloace de transport în comun sau în zone aglomerate, precum și păstrarea distanțării fizice sunt în continuare obligatorii pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

(Comunicat de presă, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE