Home / Recomandări zi de zi / Locuri de muncă, cu sprijinul AJOFM Mureș

Locuri de muncă, cu sprijinul AJOFM Mureș

În primele opt luni ale anului 2021, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureș au fost încadrate în muncă 2.419 de persoane, dintre care 1.146 de femei.

Potrivit informațiilor furnizate de conducerea AJOFM Mureș, din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 1.194 au peste 45 de ani, 350 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 284 au între 25 și 35 de ani, iar 591 sunt tineri sub 25 de ani (591 tineri NEET).

”În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.208 provin din mediul urban, iar 1.211 de persoane sunt din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (815), urmate de cele cu studii gimnaziale (618), studii profesionale (525). Numărul celor cu studii primare este de 172, al celor cu școli postliceale este de 64, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 225”, a informat, prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea AJOFM Mureș.

Asistență în căutarea unui job

Conform aceleiași surse, din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Mureș, 792 de persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

”Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată. Astfel, în primele opt luni ale anului 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 7.879 de persoane”, se mai menționează în comunicat.

Informații suplimentare despre activitatea AJOFM Mureș pot fi accesate pe pagina web www.anofm.ro.

Alex TOTH 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Contract de 19,3 milioane de lei atribuit de Primăria Crăciunești

Primăria comunei Crăciunești a atribuit firmei Termolang SRL Odorheiu Secuiesc, în data de 21 septembrie …