Catalog despre bisericile reformate din Transilvania Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 273 Vizualizări

Catalog despre bisericile reformate din Transilvania

Muzeul Județean Mureș și Muzeul Reformat din Ardeal organizează miercuri, 29 septembrie, de la ora 18.00, lansarea catalogului „Pietate și/ sau reprezentație. Moștenirea bisericii reformate din Transilvania”.

Evenimentul va avea loc în Sala Mare a Secției de Istorie din Cetatea Medievală, cunoscut ca Muzeul de Istorie și Arheologie, iar catalogul va fi prezentat de dr. Kovács Zsolt – istoric de artă și lector universitar al Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca, în prezența curatorilor Kovács Mária-Márta și Horváth Iringó.

”Catalogul expoziției „Pietate și/ sau reprezentație. Moștenirea bisericii reformate din Transilvania” oferă o nouă perspectivă în diversitatea patrimoniului mobil al bisericii reformate din Transilvania, care este amprenta istoriei bisericești, sociale și politice moderne. În paginile volumului prind viață aristocrații transilvăneni, cetățenii urbani, preoții și enoriașii parohiilor rurale, pentru cei care a fost importantă susținerea propriilor congregații. Descrierile detaliate urmăresc istoria unui obiect, de la confecționarea sa, până în prezent, uneori cu amănunte ca într-un roman cu detectivi”, au transmis reprezentanții Muzeului Județean Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE