Home / Cultură / Catalog despre bisericile reformate din Transilvania

Catalog despre bisericile reformate din Transilvania

Muzeul Județean Mureș și Muzeul Reformat din Ardeal organizează miercuri, 29 septembrie, de la ora 18.00, lansarea catalogului „Pietate și/ sau reprezentație. Moștenirea bisericii reformate din Transilvania”.

Evenimentul va avea loc în Sala Mare a Secției de Istorie din Cetatea Medievală, cunoscut ca Muzeul de Istorie și Arheologie, iar catalogul va fi prezentat de dr. Kovács Zsolt – istoric de artă și lector universitar al Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca, în prezența curatorilor Kovács Mária-Márta și Horváth Iringó.

”Catalogul expoziției „Pietate și/ sau reprezentație. Moștenirea bisericii reformate din Transilvania” oferă o nouă perspectivă în diversitatea patrimoniului mobil al bisericii reformate din Transilvania, care este amprenta istoriei bisericești, sociale și politice moderne. În paginile volumului prind viață aristocrații transilvăneni, cetățenii urbani, preoții și enoriașii parohiilor rurale, pentru cei care a fost importantă susținerea propriilor congregații. Descrierile detaliate urmăresc istoria unui obiect, de la confecționarea sa, până în prezent, uneori cu amănunte ca într-un roman cu detectivi”, au transmis reprezentanții Muzeului Județean Mureș.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Amenzi uriașe pentru parcări pe locurile pentru persoane cu handicap!

Personalul Biroului Siguranță Rutieră din cadrul Direcției Poliția Locală Târgu Mureș a efectuat, în ultima …