FOTO: Reparații la barajul vechi din Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2434 Vizualizări

FOTO: Reparații la barajul vechi din Târgu Mureș

Administrația Bazinală de Apă (ABA) Mureș prin Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Mureș execută lucrări de reparații ale echipamentelor hidromecanice la Priza de Apă nr. 1 din Târgu Mureș.

Potrivit informațiilor furnizate marți, 28 septembrie, de Biroul de presă al ABA Mureș costurile pentru aceste lucrări sunt în valoare de 533.019 de lei, sunt asigurate din sursele proprii ale ABA Mureș, iar termenul de finalizare este estimat la jumătatea lunii noiembrie.

”Din cauza incidentului de la sfârșitul lunii mai a acestui an, produs la echipamentul hidromecanic al deschiderii barajului de pe malul stâng al râului Mureș, precum și a debitelor scăzute ale râului Mureș, Canalul Turbinei din Târgu Mureș nu a fost funcțional. Prin eforturi susținute, Administrația Bazinală de Apă Mureș prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș a asigurat exploatarea în siguranță a barajului de priză. Astfel, a fost furnizat necesarul de apă brută atât pentru populație, cât și pentru agenții economici”, se menționează în comunicat.

Conform aceleiași surse, pentru expertizarea situației ”debitul râului Mureș a fost scăzut până la nivelul de curgere naturală a acestuia”, iar în urma raportului tehnic întocmit și finalizat la sfârșitul lunii iunie ”s-au făcut demersurile legale și s-au contractat, prin licitație, servicii de execuție a lucrărilor de reparații.”

”Administrația Bazinală de Apă Mureș prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș a informat despre toate aceste aspecte administrația publică județeană și locală, instituțiile publice cu atribuții în domeniu, agenții economici, precum și asociațiile de pescari”, se mai arată în comunicat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE