Târgu Mureș, orașul buruienilor?! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2665 Vizualizări

Târgu Mureș, orașul buruienilor?!

Spiritul civic al orașului, timid dar și comod, se afundă într-o dulceață groasă cu mult zahăr. Totodată, prin articolul publicat de către redacția Zi de Zi în data de 17 august 2021, intitulat ”Târgu Mureș, “orașul în floare”!? Stați așa că nu-i așa!”, care a adunat în mai puțin de două zile peste 7.000 de vizualizări în varianta on-nline, respectiv la adresa https://www.zi-de-zi.ro/2021/08/17/foto-targu-mures-orasul-in-floare-stati-asa-ca-nu-i-asa/, cu optimism credem că spiritul civic al orașului poate fi salvat. Dragi cititori, fideli ai literelor care se înșiră și curg în cuvinte, propoziții, pagini, vă încurajăm să ne semnalați orice scânteie a spiritului dumneavoastră civic pe adresa redactia@zi-de-zi.ro. Pentru că se poate și pentru că a sosit momentul să spunem nu zahărului și să mâncăm mai multă miere.

Și pentru ca să mâncăm mai multă miere, trebuie să plantăm mai multe flori. Flori, nu buruieni. Dar nu doar în fața clădirilor Primăriei și Prefecturii, nu doar în Piața Trandafirilor, care, apropo, ce noimă mai are să se numească așa? După kilometri parcurși în teren se pare că suntem orașul buruienilor printre care mai răsare câte un trandafir, doi, trei. Să lăsăm spiritul civic să redevină puternic, cu toții trăim în același oraș, maghiari, români, rromi. Suntem cu toții responsabili de atmosfera orașului, nu doar prin vibrație, ci și prin clătirea ochilor cu frumusețile orașului. Respect. Spiritul civic trebuie să se poziționeze deasupra manipulării politice a “gâdilatului” dintre români și maghiari. Umanitatea nu are etnie. Și nici florile nu au etnie. Să ne aducem aminte ce înseamnă a fi uman.

După documentația făcută pe teren pentru fotografiile suport ale articolului menționat în chapeau, la trecerea unui interval de câteva săptămâni ne-am lămurit. Deși am urmat calea aceleiași documentații. Ori, așa cum arătam în prima parte a articolului cu variațiuni pe aceeași temă, Administrația serelor, parcurilor și zonelor verzi, în luna martie a.c., primarul “orașului în floare” a aprobat programul de lucru al A.S.P.Z.V., cu numărul 368 din 1 martie 2021, pentru perioada 1-7 martie 2021. Aprobare și pentru a scoate florile crescute în serele Administrației serelor, parcurilor și zonelor verzi, la “produs” în Piața Trandafirilor, însă până în momentul de față, conform informațiilor publice care pot fi consultate pe pagina web a Primăriei Târgu Mureș, de “produs” nu s-a mai „produs” nimic. Nici măcar producerea unei activități în parcurile pe care le administrează prin subordonare Primăriei municipiului Târgu Mureș.

Parcul Bulevardului Cetății, începând din spatele statuii Ferenc Rákóczi al II-lea până la Budi Bar, tot chel a rămas, cu câteva fire de buruieni împrăștiate aleatoriu. Florile-s doar “pi centru”.

Parcul Monumentului Secuilor Martiri, însă, mai exact spațiul verde împrejmuit din jurul monumentului, și-a deschis portița pentru a lăsa treaba să fie făcută de cine trebuie, și cum trebuie, unde s-a desfășurat operațiunea de toaletare și smulgere a buruienilor care acaparau spațiul.

Mulțumim frumos!

Nectaria DUMITRESCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE