Home / Cultură / Reguli speciale de acces la Festivalul Alter-Native

Reguli speciale de acces la Festivalul Alter-Native

Astăzi, 29 septembrie 2021, are loc deschiderea celei de a 29-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Scurt-metraj Alter-Native care, anul acesta, se mută înapoi la Palatul Culturii.

Organizatorii festivalului au transmis următoarele detalii cu privire la metoda de achiziționare a biletelor și regulile festivalului: „ Așa cum publicul s-a obișnuit deja în ultimele aproape trei decenii, programul de cinci zile al festivalului va include, pe lângă scurtmetraje, mai multe lungmetraje românești și maghiare, concerte, expoziții, spectacole de teatru, prezentări de carte, un atelier de creaţie, unul de scriere dramatică și un atelier de critică de film. Programul detaliat poate fi consultat pe http://alternativeiff.ro/ . Preţul unui bilet (valabil pentru o zi) este 15 lei, iar al abonamentului (valabil pentru toate cele cinci zile de festival) este 40 de lei. Biletele şi abonamentele se pot achiziţiona pe platforma www.bilete.ro , respectiv la Palatul Culturii, pe durata programului festivalului.”

Pe site-ul oficial, organizatorii au amintit faprul că participarea la programele celui de-al 29-lea Festival Internațional de Scurtmetraj Alter-Native este permisă numai cu condiția prezentării unui certificat care să ateste protecția împotriva coronavirusului sau să prezinte un test negativ.

Participanții cu vârsta peste 16 ani au obligaţia de a prezenta la intrare unul din următoarele documente:

– certificat verde COVID, care să ateste finalizarea schemei complete de vaccinare cu cel puţin 10 zile în urmă;

– test negativ PCR nu mai vechi de 72 de ore;

– test negativ antigen nu mai vechi de 48 de ore;

– certificat medical care atestă infectarea cu SARS-CoV-2, emis cu 15-180 de zile înainte.

Persoanele care nu dispun de certificat de vaccinare sau de vindecare SARS-CoV-2, pot cumpăra doar bilet de zi și trebuie să prezinte la intrare un test cu rezultat negativ.

După verificarea dreptului de intrare şi a biletului sau abonamentului, participanții vor primi o brățară pe care o vor purta pe durata valabilităţii biletului/abonamentului. Această brățară poate fi solicitată la intrarea de pe strada Enescu în Palatul Culturii.

Spectatorii au obligaţia de a purta mască de protecţie pe durata evenimentului, începând cu intrarea în foaier până la părăsirea clădirii.

Mălina MORARU

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Câți mureșeni s-au vaccinat anti COVID-19 în ultimele 10 zile

În perioada 10 – 20 octombrie la nivelul județului Mureș s-au imunizat împotriva infecției cu …