FOTO: Trotinete electrice pentru târgumureșeni Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1794 Vizualizări

FOTO: Trotinete electrice pentru târgumureșeni

Programul pilot LIME, care prevede închirierea de trotinete electrice aflate în mai multe locații din Târgu Mureș, a fost lansat joi, 30 septembrie, prin intermediul unei conferințe de presă organizată în fața Centrului Cultural ”Mihai Eminescu”, la care au participat Soós Zoltán – primarul municipiului Târgu Mureș, Frunda Csenge – consilier local și Alexandru Coman – manager operațional al LIME Technology Network SRL.

Oraș ”mai verde și mai accesibil”

Proiectul presupune o nouă alternativă de transport pe raza municipiului Târgu Mureș și constă în posibilitateta de închiriere, de către persoanele cu vârsta peste 14 ani, a 350 de trotinete aflate în 39 de locații, vizibile în aplicația „LIME”, care poate fi descărcată pe telefonul mobil.

„Mă bucur că acest proiect este funcțional de astăzi și la Târgu Mureș, deoarece trotinetele oferă o soluție și creează legătura cu alte moduri de a merge la serviciu de exemplu, de a te întâlni cu prietenii, sau de a ne plimba în oraș. În doar câteva minute putem ajunge din 7 Noiembrie, Dâmbu, Tudor în Centru, deci avem o cale alternativă reală pentru transportul și deplasărilor în oraș”, a declarat Soós Zoltán.

Acest mod de deplasare este unul ecologic, drept urmare poate fi o îmbunătățire în ceea ce privește nivelul de poluare, a susținut consilierul local Frunda Csenge: „Mă bucur în primul rând, pentru că și eu folosesc acest mijloc alternativ de transport, îmi place trotineta electrică pentru că mă pot deplasa mai ușor și nu în ultimul rând pentru că amprenta mea de carbon este mai mică. Astăzi orașul nostru devine mai verde și mai accesibil. Mobilitatea urbană este o prioritate pentru echipa noastră, iar trotinetele electrice sunt primul pas pentru a fluidiza traficul în acest oraș. De astăzi vor apărea trotinetele în oraș, și de aceea îi rog pe cei din trafic să fie mai atenți și mai înțelegători.”

Reguli de închiriere

În cadrul conferinței de presă, managerul operațional al LIME Technology Network SRL a prezentat detalii concrete despre programul lansat și a precizat că ”Primăria nu are niciun cost asociat din acest serviciu”, respectiv că toate costurile, atât cele operaționale cât și cele de mentenanță, sunt acoperite de compania LIME Technology Network SRL.

”Pentru a debloca o trotinetă este necesară descărcarea aplicației „LIME” din „Google Play” și „App Store”. După descărcare și crearea unui cont, trotineta se deblochează prin simpla scanare a codului QR aflat pe ghidonul trotinetei. Trotineta se oprește prin apăsarea butonului „Oprește cursa”, aflat în partea de jos a aplicației. Plata se face exclusiv prin Card Bancar, care trebuie adăugat în contul aplicației, înainte de a începe prima cursă. Tariful este de 3 lei pentru deblocare adăugându-se 0,60 de bani pentru fiecare minut de utilizare, asta însemnând un cost total de 9 lei pentru o cursă de 10 minute. Trotinetele trebuie parcate numai pe trotuar și în zona operațională care este delimitată de o Zonă Roșie, ce se poate vedea foarte ușor în aplicație. În această Zonă Roșie, trotinetele pot fi utilizate dar nu pot fi parcate, drept urmare utilizatorul va trebui să parcheze trotineta în cea mai apropiată zonă funcțională. Utilizarea este permisă numai pe pistele de biciclete și pe partea carosabilă, nefiind permis accesul pe trotuar, conform regulilor de circulație”, a arătat Alexandru Coman.

Trotinetele, echipate cu sistem GPS

La aceeași întâlnire cu mass media, managerul operațional al LIME Technology Network SRL a precizat că toate trotinetele sunt dezinfectate periodic și echipate cu un sistem GPS, astfel încât locația acestora este cunoscută în fiecare moment, iar când cineva încearcă să mute o trotinetă blocată sau care nu se află într-o cursă, aceasta transmite un semnal sonor de avertizare, urmând ca echipele care se ocupă de mentenanță să intervină în cazul în care este necesar.

În perioada viitoare, reprezentanți ai companiei LIME Technology Network SRL și ai Poliției Locale vor organiza campanii de informare pentru utilizatori, pentru a putea preveni posibile accidente dar și pentru a furniza informații corecte atât despre regulile de circulație, cât și despre buna funcționare a dispozitivelor electrice.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE