Noutăți despre Grădina Botanică UMFST Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 488 Vizualizări

Noutăți despre Grădina Botanică UMFST

Biroul de presă al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș a anunțat vineri, 1 octombrie, prin intermediul unui comunicat, lansarea site-ului Grădinii Botanice, www.gradinabotanica.umfst.ro.

Site atractiv și formular online de vizitare

Potrivit sursei citate, Grădina Botanică UMFST vine în întâmpinarea vizitatorilor ”cu un site atractiv” care cuprinde, printre altele, istoricul Grădinii, prezentarea celor patru mari sectoare, un navigator de grădină, ”unde vizitatorii pot citi despre plantele din grădină și pot urmări stadiul de înflorire și fructificare a plantelor”, un formular online de vizitare, direcțiile de cercetare, colecții și publicații etc.

”Amplasată la poalele Platoului Cornești și având o tradiție de peste 70 de ani, în Grădina Botanică sunt aclimatizate în sistem natural peste 1.000 de specii de plante de pe întreg mapamondul, provenite din diverse biotopuri, specii valoroase din punct de vedere medicinal și ornamental. În Grădina Botanică se desfășoară diverse activități didactice, cum ar fi cursuri și lucrări practice ale disciplinei Botanică farmaceutică. Plantele din Grădina Botanică reprezintă materialul necesar pentru predarea noțiunilor de farmacognozie sau fitochimie. Astfel, studenții de la facultatea de Farmacie se întâlnesc cu plantele din Grădină în anul II la disciplina de Botanică farmaceutică și în anul III la disciplina Farmacognozie”, se precizează în comunicat.

Reprezentanții UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș au mai arătat că într-o perioadă de vegetație ”aproximativ 2.000 persoane vizitează Grădina Botanică”, locație unde se organizează și evenimente culturale, științifice și artistice, ”cu scopul de a conștientiza publicul larg de importanța conservării biodiversității și rolul plantelor în viața omului.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE