Home / Administratie / Pregătiri pentru deszăpezire, la Târgu Mureș

Pregătiri pentru deszăpezire, la Târgu Mureș

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat joi, 30 septembrie, într-o ședință ordinară de lucru, demararea unei proceduri, în vederea atribuirii contractului de achiziție publică, pentru activitatea de curăţare şi transport a zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ, în municipiul Târgu Mureș, în vederea asigurării continuității până la preluarea serviciului prin gestiune directă conform Hotărârii Consiliului Local Municipal nr. 11/28 ianuarie 2021, modificată prin Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 168/27 mai 2021.

Contract pe 4 luni

Durata contractului va fi de 4 luni, în perioada 15 noiembrie 2021 – 15 martie 2022, cu posibilitate de prelungire atât a perioadei de începere, cât și a perioadei de încetare a contractului, în caz de condiții meteo specifice de iarnă – ninsori, polei, etc..

Totodată, consilierii locali au aprobat Referatul de oportunitate, Caietul de sarcini, Regulamentul de organizare și funcționare, Proiectul de contract de achiziție publica, Fișa de date a achiziției, pentru activitatea de curăţare şi transport a zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ, în municipiul Târgu Mureș.

”Activitatea de curăţare şi transport a zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau de îngheţ este o activitate esențială în cadrul salubrizării, în vederea menţinerii în condiţii optime a căilor de circulaţie şi asigurărea deplasării vehiculelor şi pietonilor în condiţii de siguranţă pe perioada iernii. În lipsa acestei activități, traficul rutier va fi îngreunat și astfel se pot produce accidente foarte grave cu victime și pagube materiale”, se precizează în Expunerea de motive a proiectului.

(Redacția)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Exercițiu internațional ISU Mureș finalizat cu succes

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a anunţat, sâmbătă seara, la Gorneşti, …